Dodental na explosie wapendepot in Albanië op elf

UNKNOWN

Vandaag is tussen het puin van het gisteren ontplofte wapendepot in het Albanese Gerdec het lichaam van een kind gevonden, zo meldt een ziekenhuisbron. Dat brengt het dodenaantal op elf.

Het lichaam van de driejarige Flavio Delio werd verminkt en met brandwonden teruggevonden vlakbij de plaats waar gisteren al de moeder van het kind was aangetroffen, verklaart een familielid. Gisteravond overleed ook een negentienjarige vrouw aan haar verwondingen in het ziekenhuis van Tirana, zo maakte minister van Defensie Igli Hasani bekend.

De autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen, aangezien nog dertien mensen vermist zijn en er minstens negen in het ziekenhuis liggen met zware verwondingen. Onder de doden en gewonden zijn er volgens de ziekenhuisbronnen veel vrouwen en kinderen.

De hulpdiensten zijn vandaag opnieuw gestart met zoekacties, ondanks de hevige regen. Volgens deskundigen bevinden er zich in de zone nog niet-ontplofte mijnen, wat hun taak extra gevaarlijk maakt. De regering heeft vandaag verklaard 17.000 euro uit te trekken voor elk slachtoffer. (afp/sps)