Dodental MERS-virus Zuid-Korea loopt op

Het aantal doden als gevolg van het MERS-virus in Zuid-Korea is vandaag opgelopen tot negen. Ook het aantal besmettingen neemt verder toe tot 108. Zuid-Korea is daarmee het ergst getroffen door MERS na Saoedi-Arabië, waar het longvirus enkele jaren geleden voor het eerst werd opgemerkt. Een aantal landen in de regio, zoals Taiwan en Hongkong, verstrengden al het reisadvies voor Zuid-Korea.

De MERS-epidemie is duidelijk nog niet onder controle. President Park Geun-Hye heeft dan ook een officieel bezoek aan de Verenigde Staten, dat gepland was tussen 14 en 18 juni, afgezegd om de situatie op de voet te kunnen volgen.

Het aantal besmettingen, en dus ook overlijdens, gaat nog altijd in stijgende lijn. Vandaag kwamen er dertien nieuwe zieken bij, wat het totaal op 108 brengt. De regering benadrukt dat, sinds de ontdekking van het eerste geval op 20 mei, alle besmettingen in ziekenhuizen gebeurden.

Het aantal doden is opgelopen tot negen. De meest recente zijn die van een vrouw van 75 en een man van 62 jaar. Beiden raakten besmet in het Samsung medisch centrum, waar de meeste contaminaties zijn geteld.

Het aantal besmettingen, en dus ook overlijdens, gaat nog altijd in stijgende lijn

2.000 scholen dicht

Intussen zijn ook al 3.500 mensen in quarantaine geplaatst, in een ziekenhuis of thuis. Meer dan 2.000 scholen blijven gesloten. Maandag is een team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar Seoel afgezakt om de autoriteiten bij te staan.

MERS is verwant aan het corona-virus, een potentieel dodelijke ademhalingsziekte. Het virus werd voor het eerst ontdekt in Saoedi-Arabië. Het was een bezoeker aan dat land die het virus ook in Zuid-Korea heeft binnengebracht. Er bestaat geen vaccin of behandeling tegen MERS, de mortaliteitsgraad bedraagt ongeveer 35 procent.

MERS is verwant aan het corona-virus, een potentieel dodelijke ademhalingsziekte