Dodental door vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland stijgt naar 16

Beelden van de zoekacties naar de vermisten aan White Island.
NEW ZEALAND POLICE via REUTERS Beelden van de zoekacties naar de vermisten aan White Island.
Het officiële dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is gestegen naar zestien. Er overleed opnieuw een slachtoffer in een ziekenhuis. In de nacht van vrijdag op zaterdag bezweek ook al een 21-jarige Australische vrouw, schrijven media in Nieuw-Zeeland. De politie heeft nog vier slachtoffers formeel geïdentificeerd.

Het gaat om de Australiërs Jessica Richard (20), Jason David Griffiths (33), Martin Berend Hollander (48) en Kristine Elizabeth Langford, (45). Eerder werden twaalf anderen al formeel geïdentificeerd. Het gaat om de Nieuw-Zeelander Tipene Maangi (23) en de Australiërs Zoe Ella Hosking (15), Karla Michelle Mathews (32), Gavin Brian Dallow (53), Anthony James Langford (51), Krystal Eve Browitt (21), Berend ‘Ben’ Lawrence Hollander (16) en Matthew Robert Hollander (13).

Een nieuwe zoektocht naar de twee mensen die nog altijd worden vermist na de eruptie op White Island heeft nog niets opgeleverd, laat de Nieuw-Zeelandse politie weten. Zolang er nog kans is om de lichamen van de Australische Winona Langord (17) en de Amerikaanse Barbara Hollander (50)  te vinden, zal er nog verder worden gezocht, aldus de politie. Volgens politiecommissaris Mike Bush kan de zoektocht nog “dagen tot weken duren.”

Politie en andere hulpdiensten zochten gisteren al 75 minuten op een plek waar een van de lichamen zich zou bevinden. "We hebben in dat gebied geen lichamen gevonden", aldus een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie. De politie zegt nog steeds alles in het werk te stellen om de vermisten te vinden en samen met militairen te blijven zoeken in de wateren rondom het eiland.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid liggen nog 26 mensen in ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië. Tien van hen verkeren in kritieke toestand. Op het eiland bevonden zich 47 mensen ten tijde van de vulkaanuitbarsting. Premier Jacinda Ardern kondigde voor morgen een minuut stilte aan voor de slachtoffers.

AFP
AFP

Bekijk ook: Koppel op huwelijksreis omgekomen bij vulkaanuitbarsting

Bekijk ook: Bunker op vulkaaneiland kon niemand redden na uitbarsting

Bekijk ook: Satellietbeelden tonen verwoesting na vulkaanuitbarsting
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.