Dodental door "historisch zware regenval" in Japan loopt op

AP
Het dodental als gevolg van het extreme weer in Japan is opgelopen naar 46. Vijf mensen verkeren in kritieke toestand, terwijl 48 anderen nog vermist worden. Dat melden Japanse media. Zeker 1,6 miljoen mensen moesten worden geëvacueerd uit vrees voor overstromingen en aardverschuivingen. De rampenbestrijdingsdienst heeft nog eens 3,1 miljoen mensen geadviseerd om het gebied te verlaten.

De meteorologische dienst van Japan sprak van "historische"' regenval. Ook waarschuwde de dienst vier prefecturen op Honshu, het hoofdeiland van Japan, voor het gevaarlijke weer en drong aan waakzaam te zijn voor aardverschuivingen, stijgend rivierwater en harde wind. De dienst verwacht morgen nog meer regen.

Rond de 48.000 hulpverleners zijn ingezet om te helpen zoeken naar vermisten. Zeker vijfhonderd huizen zijn beschadigd door de zware regens en ongeveer veertig mensen zijn gewond geraakt.

EPA
EPA
EPA
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.