Dodental busongeluk Peru komt uit op 52

Redders aan het werk bij de plek waar de bus het ravijn instortte.
AFP Redders aan het werk bij de plek waar de bus het ravijn instortte.
Bij het zware busongeluk in Peru zijn uiteindelijk zeker 52 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt na afloop van de reddingsoperatie.

Als laatsten zijn de lichamen van een 79-jarige en 22-jarige vrouw geborgen. Ten minste zes mensen overleefden het ongeluk en worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Redders aan het werk bij de plek waar de bus het ravijn instortte.
AFP Redders aan het werk bij de plek waar de bus het ravijn instortte.

Duivelsbocht

Een bus raakte dinsdag van een weg langs een rots en kwam honderd meter lager ondersteboven op een strand terecht bij de plaats Pasamayo, ten noorden van de hoofdstad Lima. De bus werd volgens de autoriteiten aangereden door een vrachtwagenchauffeur, die de macht over het stuur had verloren.

Verkeersongelukken op snelwegen zijn in Peru niet zeldzaam, de wegen zijn veelal onveilig. De betreffende weg langs de klif heet in de volksmond "duivelsbocht''. De kustweg staat bekend als zeer gevaarlijk.

Een van de overledenen wordt naar boven getakeld op een brancard.
AFP Een van de overledenen wordt naar boven getakeld op een brancard.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Didi N.

    RIP