Dodental aardbeving Indonesië loopt op tot 227

Een man kijkt naar de ruïnes van zijn huis dat door de aardbeving in Lombok helemaal verwoest werd.
AP Een man kijkt naar de ruïnes van zijn huis dat door de aardbeving in Lombok helemaal verwoest werd.
De dodentol van de zware aardbeving op het Indonesische eiland Lombok van afgelopen weekend, is opgelopen tot 227. Dat meldt het provinciale zoek- en reddingsagentschap. De vorige bevestigde balans was 168 doden.

De militairen ter plaatse en de lokale burgerbescherming op Lombok spreken van een veel hoger aantal slachtoffers, tot wel 381 doden. Dat bevestigt ook de woordvoerder van het BNPB, Sutopo Nugroho. Hij benadrukt echter dat zijn agentschap enkel bevestigde doden opneemt in zijn balans. "De data van het BNPB zijn officieel en bevatten de naam, de leeftijd, het geslacht en een adres voor verificatie."

Weggevlucht

Nog meer dan 1.500 mensen liggen zwaargewond in het ziekenhuis en meer dan 156.000 inwoners zijn weggevlucht na de ramp. Reddingswerkers kammen de getroffen regio uit op zoek naar de vele vermisten onder het puin.

Het Indonesische eiland Lombok werd zondag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,9. Een week eerder was er al een lichtere aardbeving op het populaire vakantie-eiland. Daarbij vielen 20 doden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.