Dodental aardbeving in Albanië stijgt naar 40

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden tussen het puin van een ingestort gebouw.
AFP Reddingswerkers zoeken naar overlevenden tussen het puin van een ingestort gebouw.
Twee dagen na de zware aardbeving in Albanië is het aantal doden gestegen tot 40. Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten. Intussen vervaagt de hoop om mensen nog levend onder de brokstukken van ingestorte gebouwen te vinden.

De aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof dinsdagochtend vroeg de westkust van Albanië. De dodelijke slachtoffers vielen in onder meer de havenstad Durres en ook Thumane.

In Durres probeerden binnen- en buitenlandse reddingswerkers in de nacht van woensdag op donderdag nog altijd om een familie te redden vanonder het puin van hun huis. Daarbij zijn onder meer tweelingbaby's. In Thumane is de zoektocht naar slachtoffers voorlopig stopgezet. Honderden naschokken bemoeilijken het werk van de reddingsdiensten.

Het ging om de zwaarste aardbeving in Albanië van de laatste decennia. Meer dan 650 mensen raakten gewond.

REUTERS
AFP
EPA
AP
AP

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bes Spahija

    De situatie in Albanië is erg er komt hier niet veel naar buiten wat er daar nu gebeurt niemand reageert mensen zijn gefocust allen negatieve gedoe