Dodental aardbeving en tsunami Sulawesi opgelopen tot meer dan 2.200

Search teams look for victims in the earthquake and liquefaction affected Balaroa neighbourhood in Palu, Central Sulawesi, Indonesia, October 11, 2018. REUTERS/Darren Whiteside
REUTERS Search teams look for victims in the earthquake and liquefaction affected Balaroa neighbourhood in Palu, Central Sulawesi, Indonesia, October 11, 2018. REUTERS/Darren Whiteside
De aardbeving en tsunami die op 28 september het Indonesische eiland Sulawesi troffen, hebben aan zeker 2.256 mensen het leven gekost. Dat blijkt zondag uit een update die is vrijgegeven door de lokale overheid. Er raakten ook 4.612 mensen gewond. Er zijn bovendien nog altijd 1.309 mensen vermist, zegt Sutopo Nugroho, woordvoerder van het nationaal agentschap voor rampenbeheer. Voorts zijn nog 223.751 ontheemd geraakt door de ramp, omdat zowat 68.000 huizen werden vernield.

De reddingsacties op het eiland werden op 12 oktober officieel stopgezet. Maar de hulpdiensten die het puin opruimen van de beschadigde woningen, blijven regelmatig lijken aantreffen, zo verklaart Nugroho het verder oplopen van het dodental.

De woordvoerder benadrukt ten slotte dat heel wat openbare voorzieningen stilaan weer normaal functioneren. De elektriciteits- en communicatienetwerken zijn bijna voor honderd procent functioneel, zo klinkt het.

De economische schade van de ramp wordt op 912 miljoen dollar (790 miljoen euro) geraamd. "Maar we verwachten dat dit nog kan oplopen, want het gaat nog maar om voorlopige gegevens", zegt Nugroho. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • LUC SMEULDERS

    heel erg de kracht van de overstroming was ongelofelijk ?

  • irene van den bosch

    Dit is voorbij en komt niet meer in het nieuws maar hoeveel mensen zijn daar nog ontzettend wanhopig en die geldinzameling haalt niks uit de hulp moet bij de mensen raken met geld zijn die mensen niks wel voedsel water en medicijnen