Dodental aanslag hotel Somalië opgelopen

EPA
Het dodental door een aanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen naar zeker elf. Onder de doden zijn volgens de politie een politicus, een oud-legercommandant en een journalist. Tientallen mensen raakten gewond.

Volgens de politie worden gasten en medewerkers gegijzeld door de rebellen. De terreurgroep heeft de afgelopen jaren al meerdere bloedige aanslagen gepleegd in Mogadishu.

Een autobom ging zondagochtend vroeg (lokale tijd) af bij de ingang van het Sahafi hotel, dat populair is bij buitenlandse bezoekers en overheidsmedewerkers. Na het afgaan van de tweede bom werden schoten uitgewisseld tussen aanvallers die het hotel willen bestormen en veiligheidsdiensten en de politie.

"Een autobom ramde de poort van het hotel in. Tot nu toe heb ik twee burgerdoden gezien", vertelde een politieagent aan persbureau Reuters. "Mujahedin-strijders zijn het gebouw binnengedrongen en hebben het Sahafi-hotel overgenomen waar de vijand verbleef", aldus de militaire woordvoerder van Al Shabaab.

Volgens de autoriteiten werd de eigenaar, een voormalige legergeneraal, meteen gedood bij de aanval.

AP
AP
AP
anp
AP
EPA