Doden na aanslag met autobom in Somalië

Een vrouw en een kind lopen langs ruïnes die veroorzaakt zijn door een autobom in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Archiefbeeld.
AFP Een vrouw en een kind lopen langs ruïnes die veroorzaakt zijn door een autobom in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Archiefbeeld.
Een autobom, die bedoeld was voor een hoge Somalische legerofficier, heeft acht dodelijke slachtoffers gemaakt. Dat laat de lokale politie weten. De bom ontplofte zaterdagavond voor een hotel in de plaats Galkayo waar brigade-generaal Abdihamid Mohamed Dirir een overleg had met een aantal ambtenaren.

Onder de slachtoffers bevinden zich de bodyguards van de legercommandant. Militanten van Al-Shabaab, die gelinkt worden aan Al-Qaeda, hebben volgens een verklaring op een lokale radiozender de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.

Al-Shabaab is een terroristische groepering die al jarenlang strijdt tegen de Somalische overheid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.