Ga naar de mobiele website
^ Top

Doden en grote ongerustheid door nieuwe SARS

Twee mensen zijn onlangs ernstig ziek geworden door een nieuw type coronavirus. Een van hen is inmiddels overleden. Dat zeiden de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Volgens het Saoedische ministerie van Volksgezondheid zijn er in Saoedi-Arabië in totaal drie mensen met het nieuwe virus besmet, van wie er twee zijn overleden. Dit nieuw type virus dat variant is aan het gevreesde SARS-virus doet de ongerustheid wereldwijd toenemen.

De twee patiënten zijn tussen juli en september ziek geworden. De eerste persoon is afkomstig uit Saoedi-Arabië en is daar overleden. De tweede ligt nu in een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk en bezocht eerder Saoedi-Arabië en Qatar.  Wellicht is het virus niet overdraagbaar van mens op mens.

800 SARS-doden
Er is nog heel weinig bekend over het nieuwe coronavirus. Symptomen die een patiënt krijgt als hij besmet is, zijn onder meer koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsproblemen. Het SARS-virus is ook een type coronavirus, net zoals het verkoudheidsvirus. De longziekte SARS hield in 2003 delen van Azië in de greep. De epidemie begon in China. Uiteindelijk raakten circa 8000 mensen besmet en stierven er 800.Meld een bug