Doden bij explosie in Kaboel

AP
Bij een explosie op de luchthaven van Kaboel zijn minstens veertien mensen omgekomen en nog eens zestig gewond geraakt, zo heeft woordvoerder Nadjib Danisch van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het incident deed zich voor bij de terugkeer van vicepresident en vroegere krijgsheer Abdoel Rasjid Dostoem na een verblijf van meer dan een jaar in Turkije.

Lokale media berichtten dat het konvooi van Dostoem de luchthaven enkele minuten had verlaten toen de explosie zich aan de ingang van de luchthaven voordeed. Daar hadden zich aanhangers verzameld. Iemand ontstak een explosieve lading onder hen. Niet alleen burgers maar ook veiligheidstroepen vonden de dood.

De 63-jarige wordt officieel ontvangen door tweede vicepresident Sarwar Danish en leden van het parlement. In mei vorig jaar was Dostoem naar Turkije gegaan voor een medische behandeling.

Menige waarnemers zagen er echter een vlucht in voor een gerechtelijk onderzoek naar onder meer ontvoering. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.