Dodelijke bosbranden? "Het komt door het homohuwelijk"

AP
In Portugal woedden momenteel vreselijke bosbranden, maar ook in Zuid-Afrika kwamen minstens zes mensen om in het vuur. Niet verwonderlijk, vindt een van de ambulanciers daar. "Ze hebben God uitgedaagd met homohuwelijken."

Volgens ambulancier Bossie Boshoff (Bossie is niet zijn echte naam), moet je de oorzaak van het vuur niet ver zoeken. Onder meer het stadje Knysna werd zwaar beschadigd en dat had volgens de man alles te maken met het Pink Loerie Mardi Gras-festival dat er vorig jaar plaatsvond. "Kan je je nog herinneren dat heel Knysna roze kleurde en er 12 homohuwelijken plaatsvonden op één dag?", verkondigde hij op Facebook. "Het stond in alle kranten, en ze daagden God uit. Nu moeten ze niet huilen om het vuur. God laat niet met zich spotten."

De uitspraak kwam hem duur te staan. De nooddiensten lieten al weten dat Bossie geschorst werd en dat hij voor een disciplinaire commissie zal moeten verschijnen. "We hebben zerotolerantie voor elke vorm van discriminatie. We zullen niet aarzelen om de strengste straf op te leggen." De Facebookaccount van de man is intussen verwijderd. Bij de branden in Zuid-Afrika kwamen al zes mensen om het leven, waaronder een kind van drie en een brandweerman. 10.000 mensen werden al geëvacueerd.

Facebook5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • mieke jansens

  het wordt hoog tijd dat god uit de kast komt

 • Riko Riko

  Gij groten onozelaar!

 • kevin peters

  Tis wel ne trage he zijne god,een jaar wachten lol

 • David Lievens

  Ja, er is een duidelijke link daar... een jaar geleden was er een festival en nu is er een brand. Zijn almachtige god heeft dus meer dan 365 dagen nodig om een vuurke te stoken. Een simpele mens doet dat op enkele seconden.

 • Pat Ver

  Het heeft dan vooral niks te maken met incest, huiselijk geweld, vreemdgaan, oorlog, geweld, corruptie, verkrachting, .... Dom, dommer, domst....