Ga naar de mobiele website
^ Top

Dodelijke borden houden sekstoeristen weg

Grote borden met een doodskop en onderschriften moeten sekstoeristen angst aanjagen bij het oversteken van de Tsjechische grens. De inwoners van Chomutov zijn het sekstoerisme spuugzat.

Op de borden staat een sexy vrouw met een doodskop en daaronder de waarschuwing: 'Opgepast! Syphilis, gonorrhea, chlamydia en Aids'. De borden moeten de geile sekstoeristen afschrikken en de goedkope straatprostitutie aan banden leggen. Sinds het einde van het communisme zijn de dorpjes aan de grens van Tsjechië met Duitsland een magneet geworden voor straathoertjes en sekstoeristen. De meeste prostituees hebben al ziektes opgelopen en laten zich nooit controleren.

Tsjechië heeft geprobeerd om de seksindustrie te controleren door de prostitutie van de straat naar de bordelen te halen door middel van lage belastingen. Daardoor konden bordelen hun tarieven laten zakken in de hoop de straatprostitutie zo aan banden te leggen maar het beleid heeft gefaald.

Bezorgde moeder
De toegangsweg tot Chomutov staat ook bekend als 'de mijl van de lust' in Europa. Nergens kan je zoveel straathoeren aantreffen. Een bezorgde moeder is de drijvende kracht achter de waarschuwingsborden. "Ik heb het initiatief genomen omdat mijn dochters elke dag voorbij een processie van straathoeren moeten op weg naar school. Het is gewoon degoutant en iemand moest hiertegen toch iets ondernemen." Met de steun van lokale bedrijven haalde ze 17.275 euro op. Met het geld werden twaalf borden gemaakt. Volgens de locale autoriteiten is het een succesverhaal geworden. Amper tien dagen na de plaatsing van de borden is de straatprostitutie al met twintig procent gedaald. (vsv)

Meer over


Meld een bug