Dodelijk ongeval net over Belgische grens krijgt onverwachte wending: meisje van 15 zat achter het stuur

Bij de boom in Echt waartegen een auto reed met scholieren, waarvan er eentje omkwam, zijn bloemen gelegd
Jan-Paul Kuit Bij de boom in Echt waartegen een auto reed met scholieren, waarvan er eentje omkwam, zijn bloemen gelegd
Justitie in Nederlands Limburg verdenkt een 15-jarige meisje ervan de bestuurder te zijn geweest ten tijde van een dodelijk auto-ongeval. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse krant De Limburger. Bij het ongeval in maart kwam een ander 15-jarige meisje om het leven.

De auto met vier jongeren knalde op de fatale nacht in maart tegen een boom in Echt in de Nederlandse provincie Limburg, juist over de Belgische grens. Volgens justitie zat niet de 29-jarige man die de schuld op zich nam achter het stuur, maar zijn 15-jarige zusje. 

Kelly zou tien dagen later 16 geworden zijn, maar zij stierf in de wagen. Een 14-jarige vriendin raakte zwaargewond. Achter het stuur zat - zo blijkt nu uit het politieonderzoek - hun 15-jarige vriendin. 
Na het ongeluk had een 29-jarige man verklaard dat hij de wagen had bestuurd, zo bevestigt de politie.

Filmen met smartphone

Het viertal reed die avond en nacht rondjes in de auto van de 29-jarige man. Hij en zijn zusje zaten voorin, de twee vriendinnen op de achterbank. Het viertal filmde de rit met hun smartphone. Op het beeldmateriaal is te zien dat het 15-jarige meisje de grijze Peugeot bestuurt, een van die filmpjes is luttele seconden voor de fatale klap gemaakt.

Justitie gaat het minderjarige meisje vervolgen voor het veroorzaken van een verkeersongeval met de dood en letsel tot gevolg. Ook de broer moet voor de rechter komen wegens medeplichtigheid.

Jan-Paul Kuit

Geruchten

De Limburger sprak de afgelopen tijd met diverse betrokkenen. De vader van Kelly voelt de pijn tot op het bot. "Wat me het meest zeer doet, is dat mijn dochter dood is en dat iemand heeft gelogen over wat er is gebeurd’’, zegt vader Peter. "Ik heb altijd al vermoed dat het verhaal niet klopte, ook omdat er veel geruchten daarover de ronde deden. Ik ben opgelucht dat de waarheid nu naar boven komt, maar ik blijf met veel vragen zitten. Daarom neem ik een advocaat in de arm.”

Ook de ouders van het 14-jarige gewonde meisje voelen opluchting. Hun advocaat Ludo Hameleers: "De ouders zijn blij dat de juiste toedracht is vastgesteld en complimenteren de politie. Voorop staat het herstel van hun dochter. Het blijft voor alle betrokkenen een groot drama.”

De advocaat van de twee verdachten wilde gisteren niet reageren.

Wat me het meest zeer doet, is dat mijn dochter dood is en dat iemand heeft gelogen over wat er is gebeurd

Peter, vader slachtoffer25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roy Cooks

  "de leugenaar" (lees advocaat) wou niet reageren.... Het belooft.

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Ofwel is Hans Benoit 12 jaar ofwel is hij/zij nooit jong geweest en toch nog maagd.

 • Peter Gijselaar

  Levenslang opsluiten.

 • Sobek Wessels

  Ach wie is nooit jong geweest ? Ik reed al met de auto toen ik 12j was wel niet op de openbare weg maar toch ... ! En jongeren willen alles proberen maar zien er amper het gevaar van in omdat ze nog moeten leren en dus Foute beslissingen nemen . Maar die 29 jarige had Wel beter moeten weten ?! Hem mogen ze van mij dan ook de schade laten betalen ...

 • koen leenknecht

  jorg declerck , hopelijks betaalt de verzekering wel , het is al erg genoeg . En de verzekering betaalt met een 't' .