Dode en zwaargewonde bij schietpartij voor bekend toeristisch restaurant in Wenen, klopjacht naar dader: “Geen terreur”

AFP
In het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn kort na de middag schoten afgevuurd aan een restaurant dat populair is bij toeristen. Eén man kwam daarbij om, een andere raakte zwaargewond. De dader is op de vlucht, een grote klopjacht is ingezet. De politie sluit terreur uit.

Het incident zou even na 13.30 uur gebeurd zijn in een passage aan restaurant Figlmüller. De omgeving van de plaats van de misdaad werd afgesloten door agenten met helmen en kogelvrije vesten. Ook een politiehelikopter werd ingezet om de dader op te sporen. De politie twitterde dat er geen gevaar is voor omstanders.

Volgens het populaire Oostenrijkse dagblad OE24 kregen beide slachtoffers een kogel door het hoofd. De politie gaat uit van een criminele achtergrond voor de feiten. “Het zou gaan om een doelgerichte afrekening”, aldus de politie. “Een terroristisch motief is uitgesloten.”

Volgens de eigenaar van het restaurant -bekend om zijn Weense schnitzels- hadden de drie mannen eerst in zijn zaak geluncht. Daarbij zouden ze niet de aandacht getrokken hebben. Nadat ze het restaurant verlaten hadden, weerklonken de schoten. Toevallige passanten vluchtten daarop de winkels binnen.

REUTERS
REUTERS
AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter servranckx

    Men heeft nog geen idee, maar men weet wel al dat het geen terreur is ?

  • Bruno Weymeis

    Geen terreur? Ze zijn verplicht om dat te zeggen zeker? Wie gelooft dat nog?

  • chris hellemans

    zowat in het openbaar mensen vermoorden is al geen terreur meer he ... waar gaat het heen ????????