Dode en zeven gewonden bij schietpartij in kerk in Nashville

reuters
In Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft een gewapende man zondag in een kerk een vrouw doodgeschoten en zeven andere mensen verwond. Dat heeft de lokale politie gemeld. Het merendeel van de slachtoffers zijn bejaarden. De schutter verwondde uiteindelijk zichzelf nadat hij werd aangevallen door een medewerker van de kerk die de dader kon overmeesteren en daarbij zelf ook gewond raakte.

De schietpartij deed zich voor tijdens een kerkdienst. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Wat de motieven van de schutter zijn, is niet duidelijk.

De schutter - geïdentificeerd als een 25-jarige immigrant uit Soedan - opende het vuur op de parking van de kerk, waar op dat moment een dienst aan de gang was, en doodde er een vrouw. Daarna ging hij het gebouw binnen, waarbij hij zes kerkgangers verwondde.

Daarna werd hij aangevallen door de 22-jarige plaatsaanwijzer van de kerk. Daarbij loste de dader een schot waarbij hij zichzelf raakte. De kerkmedewerker, die ook gewond raakte in het gevecht, haalde daarna zijn eigen wapen uit zijn wagen en hield daarmee de schutter onder schot tot de politie arriveerde.

De politie heeft nog geen informatie over het motief van de 25-jarige dader. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, maar mocht dat ondertussen weer verlaten. Hij wordt aangeklaagd voor moord en poging tot moord.

reuters2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Robin Jo

    Wat? Iemand met een wapen die de slechte man stopte! Zou het het dan toch werken? Trouwens waar zijn al die liberalen nu zoals Antifa, BLM, moms against guns en de rabiate blinde anti wapen lobby? Ah juist.

  • sylvain vlerick

    black lives matter niet te horen nu ???