Dode en zestien gewonden bij twee schietpartijen in de VS

Bij twee schietpartijen in de Verenigde Staten zijn gisterenavond één dode en zestien gewonden gevallen, onder wie een baby. Dat meldt de politie.

In Detroit, in de noordelijke staat Michigan, werd één persoon gedood en raakten negen anderen gewond bij een schietpartij tijdens een feest op een basketplein, waar ook veel kinderen waren. Een van de gewonden is in kritieke toestand. De aanval zou gericht zijn geweest op een van de feestgangers. "Ik denk dat een persoon het doelwit was, de andere slachtoffers waren gewoon op het foute moment op de foute plaats", aldus adjunct-politiechef Steven Dolunt, die toevoegt dat de politie nog op zoek is naar de dader(s) van de schietpartij.

In Philadelphia, in het noordoosten, raakten nog eens twee kinderen en vijf volwassenen gewond toen een man rond 22.00 uur plaatselijke tijd het vuur opende tijdens een wijkfeest, aldus de politie en de plaatselijke media. "Het lijkt erop dat iedereen hier was voor een picknick en op de vlucht is geslagen", aldus politieluitenant John Walker aan tv-zender NBC. Volgens de zender is een van de slachtoffers een 18 maanden oude baby, die geraakt werd in de hals. Het andere kind dat gewond raakte is 10 jaar oud.

Woensdag nog schoot de 21-jarige Dylann Roof in een kerk in Charleston (South Carolina) waar vooral zwarten komen, negen mensen dood. Hij zou dit hebben gedaan vanwege racistische overwegingen. De schietpartij wakkerde opnieuw het debat aan over de wapenwetgeving in de Verenigde Staten.