Dode en zes gewonden bij schietpartij in Bastia, dader berooft zichzelf van het leven

De Franse politie heeft zich bij het gebouw verzameld waar de man zich schuilhoudt.
AFP De Franse politie heeft zich bij het gebouw verzameld waar de man zich schuilhoudt.
Een zestiger die zich urenlang had verscholen in zijn flat in de Corsicaanse stad Bastia, nadat hij gisterenmiddag één persoon had omgebracht en vijf anderen had verwond, is rond middernacht dood aangetroffen door de speciale eenheden. De man beroofde zichzelf van het leven. Dat maakte de burgemeester van de Corsicaanse stad, Pierre Savelli, bekend.

De feiten speelden zich af in de volkswijk Montesoro, in het zuiden van Bastia. De dader is een inwoner van de wijk, die al meermaals werd veroordeeld voor geweldfeiten en doodsbedreigingen. Volgens de Franse krant Le Monde zou de dader recent vrijgelaten zijn uit de gevangenis.

“Hij probeerde te schieten op een tiental personen”, zei openbaar aanklager Caroline Tharot. De bewaker van het gebouw kwam daarbij om. Vijf anderen, drie vrouwen en twee mannen, raakten gewond.

Burenruzie

Aan de basis van het drama zou een ruzie met een buurman liggen, zei Tharot. Het zou gaan om een ruzie over een hond die al een vijftal jaar aansleept. Volgens Tharot zou de hond van de dader de vriendin van de buurman gebeten hebben.

Die buurman was het eerste slachtoffer woensdagmiddag. De man van 23 jaar ligt in het ziekenhuis maar verkeert niet in kritieke toestand. Ook een politieagent raakte gewond.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

iStockReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.