Dode en vijf gewonden nadat auto inrijdt op praalwagen

ANP
Een auto is vanmiddag rond 16.00 uur in het Nederlandse Ter Apel op een carnavalswagen ingereden. Dat gebeurde tijdens de carnavalsoptocht in het Groningse dorp, aan de Kapelweg. Er zijn minstens vijf gewonden gevallen en één persoon is omgekomen. Het slachtoffer is een jonge vrouw.

Twee van de gewonden zaten in de auto die op de wagen botste en daarna doorschoot in het publiek dat naar de optocht keek. "Het ziet er ernstig uit'', zei een politiewoordvoerder. Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter zijn aanwezig op de plaats van het ongeluk. Hoeveel mensen er op de been waren voor de optocht, is niet bekend, maar het was erg druk in Ter Apel. Er was geen opzet in het spel. De politie meldt dat de automobilist waarschijnlijk onwel is geworden.

Carnavalsvereniging de Kloosterwiekers meldt op de website dat in andere jaren de optocht ongeveer 25.000 toeschouwers trok. Deze keer doen tussen de 1.500 en 2.000 deelnemers aan de optocht mee, waaronder 73 carnavalswagens, 35 loopgroepen, muziekkorpsen en dweilorkesten. Het is voor de 50e keer dat in Ter Apel het carnaval wordt gevierd en er doen traditiegetrouw ook enkele Duitse carnavalsverenigingen aan mee.


ANP
ANP