Dode en vermiste na noodweer in Australië

EPA
Een man is omgekomen en een vrouw vermist na het noodweer dat eerder de oostkust van Australië trof. Dat melden officiële bronnen donderdag.

Een 75-jarige kajakker werd dood aangetroffen op de overstroomde Mary River in Queensland, nadat hij een dag eerder als vermist werd opgegeven toen grote delen van de staat geconfronteerd werden met zware regenval, aldus de politie. Ondertussen gaat de zoektocht voort naar een 26-jarige vrouw die woensdag verdween bij Gorge Falls aan de Gold Coast. Queensland heeft af te rekenen gehad met zware regenval, met "levensbedreigende overstromingen" in grote delen als gevolg. 

De hulpdiensten voerden minstens 19 reddingen uit. Een rusthuis moest worden geëvacueerd wegens het stijgende water en 18 scholen zijn donderdag dicht. Het Bureau of Meteorology voorspelt de komende dagen nog meer intense regenval.

Er viel ook heel wat regen in het naburige New South Wales. De autoriteiten verspreiden er ongeveer een dozijn overstromingswaarschuwingen.

Ondertussen gaat cycloon Uesi richting Lord Howe Island, een eiland in de Stille Oceaan ongeveer 600 kilometer ten oosten van het Australische vasteland. Het Australische weerbureau waarschuwt voor zware wind en intense regenval. De storm zal naar verwachting het eiland op vrijdagochtend passeren.
Ondertussen zitten meer dan 20.000 huizen in Sydney en omgeving nog steeds zonder stroom na de recordregenval van dit weekend. 

Lees ook: Na verwoestend vuur brengt regen soelaas én ellende in Australië
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.