Dode en twee gewonden bij mesaanval in Ierland

De politie heeft de plaats waar de Japanner omkwam afgezet.
AP De politie heeft de plaats waar de Japanner omkwam afgezet.
In de Ierse stad Dundalk is vanmorgen een 24-jarige Japanner bij een mesaanval om het leven gekomen. Twee andere mensen raakten gewond, zo luidt het in een mededeling van de politie. De vermoedelijke dader is kort daarna gevat.

De Ierse politie gaat ervan uit dat de dodelijke steekpartij geen terroristische achtergrond had. Dader en slachtoffers kenden elkaar niet. Volgens de politie gebeurde de mesaanval "willekeurig en onverwacht". 

Op vraag van het Duitse persbureau DPA bevestigde de politie berichten in media dat de veronderstelde dader uit het Midden-Oosten stamt. Het gaat om een achttienjarige Egyptenaar. Hij zou asiel in Ierland hebben gezocht, aldus de Britse commerciële zender Sky. De Ierse autoriteiten zullen contact met Caïro opnemen. Twee dagen geleden was de man al in aanraking met de politie gekomen.

Dundalk ligt aan de oostkust van Ierland tussen Dublin en het Noord-Ierse Belfast. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.