Dode en meer dan 60 gewonden bij ongeval met Flixbus in Duitsland

Een brandweerman kijkt naar het wrak van de Flixbus.
EPA Een brandweerman kijkt naar het wrak van de Flixbus.
Bij een ongeval met een Flixbus zijn zondag in de buurt van Leipzig, in het oosten van Duitsland, een dode en meer dan 60 gewonden gevallen. Zeven mensen zouden er erg aan toe zijn, meldt de politie. Het ongeluk deed zich in de vooravond voor op de A9. Over de oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid.

De verongelukte langeafstandsbus van de Duitse busmaatschappij Flixbus vervoerde 74 personen en was onderweg tussen Berlijn en München. Meerdere helikopters werden ingezet om de gewonden te evacueren.
Flixbus, bekend van zijn groene bussen, vervoerde vorig jaar in 29 landen 45 miljoen mensen.

Hulpverleners op de plek van het ongeluk.
EPA Hulpverleners op de plek van het ongeluk.
Hulpverleners op de plek van het ongeluk.
EPA Hulpverleners op de plek van het ongeluk.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Vaneigens

    Heb zo de indruk en zeker bij flix dat zelfs een aap met een hoed op er met een bus mag rijden...er gebeuren teveel ongelukken bij die lowcost firma

  • frank triolet

    Ik heb ze al veel zien rijden, amai ze rijden als gekken

  • Peet V gilst

    heel erg en triest... ik weet net als anderen dat bestuurders vd maatschappij hele lange dagen maken en op tijd moeten rijden , daarom kan je deze bussen met 110 km/pu niet inhalen. Levensgevaarlijk slingeren deze bussen over de snelwegen maar er zitten wel mensen in he.... sterkte voor de slachtoffers