Dode en drie gewonden bij schietpartij aan discotheek in Melbourne

Een forensisch medewerker aan het werk op de plek van de schietpartij.
EPA Een forensisch medewerker aan het werk op de plek van de schietpartij.
Aan een discotheek in het Australische Melbourne zijn in de nacht van zaterdag op zondag plaatselijke tijd één dode en drie gewonden gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de politie.

De schietpartij deed zich naar verluidt om 3.20 uur ‘s nachts (19.20 uur Belgische tijd) voor aan de populaire nachtclub Love Machine in de wijk Prahran. Vanuit een voorbijrijdende gestolen Porsche Cayenne zou meermaals geschoten zijn op de mensen die bij de ingang van de club stonden. Daarbij raakten vier mensen gewond.

Een 37-jarige man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later overleed. Volgens de Australische media gaat het om een bewakingsmedewerker van de discotheek en zou hij in zijn gezicht geraakt zijn. 

Gestolen voertuig teruggevonden

Een 28-jarige man verkeert nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, een 50-jarige en een 29-jarige raakten eveneens gewond, maar hun leven is niet in gevaar, aldus de politie.

De precieze omstandigheden van het incident worden onderzocht. De speurders zijn ter plaatse en de bevolking is gevraagd de omgeving te mijden. De politie heeft ook een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. De gestolen Porsche Cayenne werd later zo’n vijftig kilometer verderop uitgebrand teruggevonden.

“Motief nog niet bekend”

De schutter zou nog niet zijn opgepakt. Over het motief voor de schietpartij bestaat nog geen duidelijkheid, maar de speurders beschikken over aanwijzingen dat de eigenaar van de discotheek mogelijk werd afgeperst door een criminele motorbende. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat het om een terroristische daad zou gaan.

Politie heeft de plek waar de schietpartij plaatsvond afgezet.
EPA Politie heeft de plek waar de schietpartij plaatsvond afgezet.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefan Vantstraat

    En vlak hieronder lees ik de krantenkop”Waarom Australië wel kon wat de VS niet lijkt te kunnen: schietpartijen stoppen. Voor nu iemand weer het privé wapenbezit op de korrel neemt: Australië heeft mee van de strengste regels te wereld dus daar zal het niet aan liggen.

Video