Dode en 13 gewonden bij gebouwbrand in Duitsland

Getty Images/iStockphoto
Bij een brand in een appartementsgebouw in Neunkirchen, in het westen van Duitsland, is gisteren een persoon om het leven gekomen. Dertien anderen raakten gewond. Drie personen van een gezin worden vermist, maar het is niet duidelijk of zij zich in het gebouw bevonden toen de brand gisterochtend in de kelder uitbrak, zo meldt de politie. Het dodelijke slachtoffer kon nog niet worden geïdentificeerd.

Toen de hulpdiensten ter plaatse arriveerden, waren sommige bewoners al zelf uit het raam gesprongen om aan de vlammen te ontsnappen. De andere bewoners, onder wie ook kinderen, konden door de brandweer worden geëvacueerd. Niemand van hen liep zware verwondingen op.

De brandweer had de grootste moeite om de brand in het gebouw, dat gedeeltelijk van hout is vervaardigd, onder controle te krijgen. Aanpalende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd en straten in de buurt afgesloten. Intussen zijn de vlammen bedwongen, maar er moet wel nog uren worden nageblust, aldus een woordvoerder van de politie.

De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht, maar er wordt uitgegaan van een technisch defect aan een van de was- of droogmachines in de kelder.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.