Dode bij ontploffing in Chinees winkelcentrum. Politie gaat uit van kwaad opzet

screenshot
Twitter screenshot
Bij een ontploffing in een winkelcentrum in de noordoostelijke Chinese stad Changchun is vrijdag een dode en een gewonde gevallen. Volgens de politie zitten criminelen achter de aanval.

In de ondergrondse parking van het Wanda Plaza winkelcentrum ontplofte een voertuig en brak er brand uit. Enkele minuten later deed er zich ook een explosie voor op de 30ste verdieping van het gebouw, aldus de autoriteiten. Eén persoon die in een kantoor vast kwam te zitten, overleed.

Arbeiders die in de buurt aan het werken waren, verklaarden aan het Duitse persagentschap dpa dat ze verschillende ontploffingen hadden gehoord. En op sociale media waren op videobeelden ook diverse explosies te zien.

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid verschaffen omtrent de oorzaak van en de verantwoordelijken voor de ontploffingen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.