Dode bij botsing tussen twee vliegtuigjes in Canada

Een foto van een Cessna uit het archief.
thinkstock Een foto van een Cessna uit het archief.
De piloot van een vliegtuigje is om het leven gekomen toen zijn toestel neerstortte in een veld bij het Canadese Ottawa. Het toestel kwam in botsing met een ander vliegtuigje, melden officiële Canadese bronnen.

Het ongeval gebeurde om 10 uur lokale tijd. De omstandigheden moeten nog worden uitgeklaard, zegt de politie. Een van de twee toestellen -een Cessna- stortte neer in een veld. De piloot overleed aan zijn verwondingen, aldus de hulpdiensten.

Het tweede toestel, een vliegtuig van het type Piper PA42 met een tiental zitplaatsen, werd omgeleid naar de internationale luchthaven van Ottawa. Daar kon het zonder problemen landen. Een team zal nu de plaats van het ongeval onderzoeken.

Volgens de zender CBC had de piloot van de Piper aan de luchtverkeersleiding gemeld dat de Cessna het toestel langs onder had geraakt. Daarbij liep een deel van het rechtse landingsgestel schade op. De piloot en de passagier van de Piper bleven ongedeerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.