Dochtertje van gestorven Australische brandweerman draagt zijn helm tijdens begrafenis

Charlotte (negentien maanden oud) draagt de helm van haar held tijdens de plechtigheid.
EPA Charlotte (negentien maanden oud) draagt de helm van haar held tijdens de plechtigheid.
Haar papa Andrew O’Dwyer (36) stierf tijdens het bestrijden van de bosbranden in de Australische deelstaat New South Wales. Op de begrafenis droeg kleine Charlotte de helm van haar held.

Vrijwillige brandweerman Andrew O’Dwyer stierf op 19 december toen hij met een collega onderweg was naar een bosbrand bij Buxton, iets ten zuiden van Sydney. Hun brandweerauto raakte een omgevallen boom en O’Dwyer en zijn collega Geoffrey Keaton (32) overleefden dat niet. Keaton werd vorige week al onder grote belangstelling begraven. Nu was het de beurt aan O’Dwyer.

Brandweercommandant Shane Fitzsimmons spelde kleine Charlotte (negentien maanden oud) een erepenning op voor het dappere werk van haar vader.
EPA Brandweercommandant Shane Fitzsimmons spelde kleine Charlotte (negentien maanden oud) een erepenning op voor het dappere werk van haar vader.

Premier Scott Morrison was aanwezig om de brandweerman de laatste eer te bewijzen tijdens de begrafenis in Sydney. Tijdens de dienst droeg het dochtertje de helm van haar vader. Een pakkend moment.

Brandweercommandant Shane Fitzsimmons spelde kleine Charlotte (negentien maanden oud) een erepenning op voor het dappere werk van haar vader.

EPA

In een toespraak richtte de brandweercommandant zich tot Charlotte en haar mama Melissa: “Charlotte moet weten dat haar papa een onbaatzuchtige en bijzondere man was, die ons alleen heeft verlaten omdat hij een held was.”

Bij de bosbranden, die al sinds september in Australië woeden, lieten 24 mensen het leven. Volgens inschattingen van wetenschappers kwamen ook 500 miljoen dieren om.

EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
Rouwers uit de Maori gemeenschap deden een haka om de brandweerman te eren.
EPA Rouwers uit de Maori gemeenschap deden een haka om de brandweerman te eren.
EPA
EPA
NSW RURAL FIRE SERVICE
NSW RURAL FIRE SERVICE
NSW RURAL FIRE SERVICE4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Charlier

  Respect voor deze helden.

 • ISABEL FRANCOIS

  Beelden waarvan je hart breekt en de tranen vloeien.

 • gerda Beynen

  Geen woorden voor enkel tranen...

 • Benny De Swert

  Respect