Dochter van slachtoffer tegen verdachte: "Ik vergeef je"

Enkele familieleden van de slachtoffers die woensdag werden neergeschoten in een kerk in South-Carolina bieden vergiffenis aan de dader Dylann Storm Roof. Die verscheen gisteren voor het eerst voor de rechter en liet daarbij geen emoties zien. "Ik ben boos maar in onze familie is er geen plaats voor haat. We vergeven je", zei de dochter van een dodelijk slachtoffer, vechtend tegen haar tranen.

De familie van Roof heeft in een brief gezegd dat ze erg geraakt zijn door de vredelievende reactie van de nabestaanden van de slachtoffers. "Woorden kunnen niet uitdrukken hoe geschokt we zijn. We treuren en kunnen niet geloven wat er die nacht is gebeurd. We zijn wanhopig en verdrietig over wat er is gebeurd", aldus de familie van de schutter.

De schietpartij zou racistisch geïnspireerd zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt nog of ze ook de aanklacht "binnenlandse terreur" kan weerhouden.

Dylann Storm Roof schoot woensdagavond bij een gebedsdienst in een kerk in Charleston, in South-Carolina, negen mensen dood. De slachtoffers waren afro-Amerikanen. De dader riskeert de doodstraf.

AFP

Ik ben boos maar in onze familie is er geen plaats voor haat

Dochter van slachtoffer
GETTY