Dochter smeekt sjeik om vrijlating van haar moeder die vastzit in Dubai voor beledigende ‘paard-posts’ op Facebook

Laleh Shahravesh en haar dochter Paris.
Detained in Dubai Laleh Shahravesh en haar dochter Paris.
De Britse Laleh Shahravesh (55) kon het niet verkroppen dat haar Portugese ex al snel na hun breuk hertrouwde en noemde zijn nieuwe vlam op Facebook tot tweemaal toe een “paard”. Dat was drie jaar geleden, maar op 10 maart werd ze daarvoor samen met haar dochter Paris (14) in Dubai aangehouden. Shahravesh riskeert twee jaar cel en een boete van 58.000 euro. Paris smeekt de sjeik nu om haar mama naar het Verenigd Koninkrijk te laten terugkeren.

Shahravesh, uit Richmond bij Londen, was in Dubai voor de begrafenis van haar ex-man, Pedro, de vader van haar dochter Paris. Drie jaar geleden had ze Pedro verwenst op Facebook, omdat hij zo snel na hun huwelijksbreuk hertrouwd was. “Ik hoop dat je er rap onder ligt, idioot. Je verliet me voor dit paard”, schreef Shahravesh in 2016 als commentaar. Pedro stierf vorige maand ook écht op jonge leeftijd. Hij was maar 51 en overleed na een hartaanval. 

Voor zijn begrafenis een week later reisde Shahravesh met hun veertienjarige dochter af naar Dubai. Op de luchthaven werden ze allebei twaalf uur vastgehouden in verband met de Facebookposts uit 2016. Uiteindelijk werd het paspoort van Shahravesh in beslag genomen en moest Paris alleen terugreizen naar Engeland. Daar heeft ze nu een brief geschreven voor sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, die het in Dubai voor het zeggen heeft. Paris vraagt hem daarin haar moeder terug te laten keren naar het Verenigd Koninkrijk. “Ik heb haar nu al 23 dagen niet meer gezien, en elke dag heb ik minder hoop dat ze nog ooit terugkomt.” Over de perikelen op de luchthaven schrijft ze: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe bang ik was. Ik had een week eerder net mijn vader verloren en moest mij nu zorgen maken om ook mijn moeder te verliezen.”

Scheidingspapieren

Shahravesh was 18 jaar getrouwd met Pedro. Het koppel woonde acht maanden samen in Dubai, waar Pedro werkte, tot Shahravesh alleen met hun dochter terugkeerde naar Engeland. Een paar maanden later kreeg ze totaal onverwacht de scheidingspapieren van haar man in Dubai in de brievenbus. Op Facebook zag ze dat Pedro hertrouwd was. Ze slingerde hem en zijn kersverse Tunesische echtgenote, Samah Al Hammadi (42), verwijten naar het hoofd op de sociaalnetwerksite. Die laatste rapporteerde dat, met het bekende gevolg drie jaar later.

Donderdag zou Shahravesh opnieuw voor de rechter verschijnen. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact opgenomen met de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten, dat een uiterst strenge wetgeving rond cybercriminaliteit kent, om de zaak op te lossen. Zover is het nog niet.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regine De Brouwer

  Er zal wel meer achter zitten dan gewoon een belediging ..

 • Lucien Belmans

  Overal waar mannen een rok dragen (behalve Schotland): wegblijven!

 • aaron aerts

  zouden ze hier ook moeten doen.

 • Sobek Wessels

  Moesten Wij hier buitenlanders zo behandelen dan stond heel de wereld op zijn Kop ! Maar die Arabieren die Mogen alles met hun Olie dollars !

 • Griet Maes

  Als ze iedereen zouden moeten oppakken die op sociale media al eens onbeleefd uit de hoek komen, ze zouden serieus wat gevangenissen moet bijbouwen!