Dochter grote baas Korean Air krijgt een jaar cel vanwege "nootjesgate"

Wikimedia Commons
Cho Hyuan-Ah, de dochter van de grote baas van Korean Air, is door een Zuid-Koreaanse rechtbank veroordeeld tot een jaar cel wegens het hinderen van het luchtverkeer op 5 december. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.

Alles draait om "nootjesgate": de 40-jarige Cho maakte op de bewuste dag een scène in het vliegtuig dat op het punt stond van New York naar Seoel te vertrekken. De reden? Ze had ongevraagd macadamianoten geserveerd gekregen; daarenboven gebeurde dat tot haar afgrijzen niet in een kommetje, maar in een zakje. "Onrespectvol", zo oordeelde ze, en een flagrante aanfluiting van de voorschriften en dus een bedreiging voor de veiligheid van de 250 passagiers.

Ze eiste dat de purser, het hoofd van het cabinepersoneel, nog voor het opstijgen het vliegtuig verliet. Dat het toestel al aan het taxiën was naar de startbaan, maakte haar niet uit. Het toestel moest terugkeren naar de parking en de onfortuinlijke man mocht beschikken. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig met 20 minuten vertraging.

Cho wordt tevens beschuldigd van het belemmeren van de rechtsgang.

Macadamianoten die niet in een kommetje werden geserveerd, bleken grote gevolgen te hebben voor alle betrokkenen.
EPA Macadamianoten die niet in een kommetje werden geserveerd, bleken grote gevolgen te hebben voor alle betrokkenen.