Dochter Berlusconi krijgt aanbod tijdens proclamatie

UNKNOWN
De dochter van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi is afgestudeerd en dat veroorzaakte alweer een nieuw schandaal in het land. Barbara Berlusconi kreeg immers in het midden van de proclamatie een job als leerkracht in de faculteit aangeboden. En daar zou papa Silvio natuurlijk voor iets tussen kunnen zitten.

Niets gaat onopgemerkt voorbij in het leven van de controversiële premier Silvio Berlusconi. Zijn oudste dochter Barbara studeerde met de grootste onderscheiding af in de richting filosofie aan de universiteit San Raffaele. In het publiek zat ook Silvio zelf die zijn vreugde en trots duidelijk liet blijken toen zijn dochter het podium beklom.

Aanbod
Een professor aan de universiteit vergalde het feestje echter in een brief aan de Italiaanse media. Zo zou de rector Barbara een onderwijzende functie aan haar faculteit aangeboden hebben in de hoop fondsen te krijgen van één van de rijkste mannen ter wereld. Na de afroeping van de resultaten zou rector Luigi Verzé zich naar Barbara gericht hebben met de vraag of ze geen hoogleraar aan de universiteit wou worden. Hij wilde een faculteit oprichten op basis van het onderwerp van haar eindverhandeling, de econoom Amartya Sen.

Verdediging
Professor Roberta de Monticelli keerde zich af van de woorden van de rector en vindt het een belediging voor de vier andere afgestudeerden op de ceremonie. De universiteit weerlegde die kritiek, maar De Monticelli ging intussen nog een stap verder. Ze beschuldigt de universiteit ervan geld te ronselen bij Berlusconi. Bovendien had ze in de jury moeten zitten tijdens de verdediging van de eindverhandelingen, maar de eerste kandidaat bleek een half uur te vroeg te verschijnen. En die kandidaat was toevallig... Barbara Berlusconi.

Controversiële priester
De familie Berlusconi heeft een nauwe band met de universiteit. Verzé richtte San Raffaele in 1996 op. Hij is een heel controversiële katholieke priester die al toegaf een zieke vriend geholpen te hebben om te sterven. Hij ontmoette Berlusconi als jonge zakenman in 1964 en zei hem toen: "Ik zal je genezen en je zal grote dingen verwezelijken." In de jaren 70 werd Verzé vervolgd wegens corruptie, maar de priester werd nooit veroordeeld. Hij zou ook een rol gespeeld hebben in het verwerven van de rijkdom van Berlusconi. (gb)

UNKNOWN
UNKNOWN