DNA-onderzoek moet bewijzen of kinderen Ruinerwold echt van Gerrit Jan van D. zijn

Het gezin van  Gerrit Jan van D. woonde jaren in afzondering.
RV Het gezin van Gerrit Jan van D. woonde jaren in afzondering.
Het Nederlands parket wil met een DNA-onderzoek vaststellen of de 67-jarige Gerrit Jan van D. en de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in Ruinerwold familie van elkaar zijn. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat bevestigd naar aanleiding van een bericht in het ‘Dagblad van het Noorden’.

Van D. zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Ook de 58-jarige huurder van de boerderij, Josef B., zit om die redenen vast. De twee worden woensdag voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank in Assen. Het OM wil dat de twee langer in voorarrest blijven.

Het gezin woonde al jaren in afzondering. Twee weken geleden kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een kroeg in het Drentse Ruinerwold, een plaatsje van ongeveer 4.000 inwoners in de buurt van Meppel. Toen hij zijn verhaal deed aan de kastelein van de dorpskroeg schakelde die de politie in.

Tegenover de politie verklaarden de bewoners dat zij samen een gezin vormen, Van D. zou de vader zijn. De gemeente De Wolden -waar Ruinerwold onder valt- liet eerder weten dat slechts een van de zeven mensen die in de boerderij woonden ingeschreven stond door middel van een geboorteaangifte. Wie van die zeven wil de gemeente niet zeggen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marieken Cels

    Mijn eerste gevoel was dat dit vermiste kinderen zijn die ze nu hebben teruggevonden...dit is allemaal veel te vreemd.