DNA-onderzoek in Vietnam na dood van migranten in koelwagen in Essex

Een moeder van een vermoedelijk slachtoffer steekt een kaars aan bij een portret van haar vermiste dochter.
AFP Een moeder van een vermoedelijk slachtoffer steekt een kaars aan bij een portret van haar vermiste dochter.
De politie in Vietnam heeft DNA afgenomen van familieleden van mensen die vermist zijn sinds 39 migranten dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in het Britse Essex. Enkele families die zich zorgen maken over vermiste verwanten zeiden vandaag dat de politie is langsgekomen.

Het gaat om enkele families in de provincie Ha Tinh in het noorden van Vietnam. Gisteren zei de Vietnamese priester Anthony Dang Huu Nam dat onder de omgekomen migranten in de koelwagen vermoedelijk ook migranten uit de provincie Nghe An zaten. De Britse politie had vrijdag al gemeld rekening te houden met Vietnamezen onder de slachtoffers.

Eerder meldde de Britse politie dat de 39 migranten die achter in de koelwagen in Essex werden gevonden Chinezen waren. De Chinese autoriteiten konden dat niet bevestigen. Bovendien doken er steeds meer berichten op over Vietnamezen die zijn omgekomen.

Bloemen bij Waterglade Industrial Park in het Engelse Thurrock, ter nagedachtenis aan de 39 dode migranten.
AP Bloemen bij Waterglade Industrial Park in het Engelse Thurrock, ter nagedachtenis aan de 39 dode migranten.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Dat lijkt me daar toch een vreemde toestand, met zoveel geld konden ze toch gewoon het vliegtuig nemen, en dan heel die rumoer in hun landen???