Exclusief voor abonnees

Dit zijn de 10 geboden voor een veilig (en aangenaam) leven in coronatijd

Binnen- en buitensituatie. Wat is verstandig?
Daniella van Bergen/Shutterstock Binnen- en buitensituatie. Wat is verstandig?
Verder na de lockdown, hoe moet dat? Waar dreigt het coronagevaar wel, waar niet? Om orde te scheppen in het woud van meningen en wetenschappelijke onderzoeken, spraken onze collega’s van Algemeen Dagblad met een reeks experts. Het resultaat: tien geboden voor een veilig (en leuk) leven in coronatijd.

Je hebt 1% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vic Van Londersele

  Het enige middel is testen, besmette personen in quarantaine , handen wassen , afstand houden en iedereen mondmaskers verplichten te dragen. Zolang er besmettingen zijn is het virus niet weg. Er wordt er veel te laks mee omgesprongen

 • Annie Vancauteren

  Een virus blijft niet lang hangen. Ze virologen zeiden. Het moest koud en vochtig zijn. Bij meer 11 graden kon het niet overleven.

 • Frans Huygen

  Zo te zien aan de kust (ben vaste bewoner) is de corona pandemie al lang voorbij ,eigenlijk heeft het nooit geweest .Verplichte wandelrichting telt enkel voor vaste bewoners , zonnebaden op het strand moet kunnen ,afstand houden misschien morgen ,en dit heeft men te danken aan de lakse houding van vlaamse regering ,de burgemeesters ,de politie die zo goed als alles door de vingers ziet en waardoor een deel van de bevolking nog lakser word .Wacht tot de volgende besmettings piek !!

 • Polutnik Ronald

  Zolang niet iedereen getest is op het virus , zal het niet verdwijnen . En daar zitten de slimme politiekers weer serieus fout , door het niet te doen die testen . Ze maken de ene fout na de andere , en sterven er mensen..

 • Danny Buyse

  Een veilig misschien wel maar hoe veiliger hoe onaangenamer. Wie dit leven verheerlijk is gestoord.