Dit weten we over bestuurder Mo Robinson (25): hij doopte zijn truck ‘Polar Express’ en ‘viel flauw’ na zijn lugubere ontdekking

Mo Robinson (25) zou samen zijn met een kapster, die naar verluidt in verwachting is van een tweeling.
RV Mo Robinson (25) zou samen zijn met een kapster, die naar verluidt in verwachting is van een tweeling.
Maurice ‘Mo’ Robinson (25), de bestuurder van de vrachtwagen waarin gisteren in het Britse Essex 39 overleden verstekelingen - waarvan 31 mannen en 8 vrouwen - werden aangetroffen, wordt verdacht van moord. Vraag is of hij op de hoogte was van de mensen die in de koelcontainer zaten. Dit is wat we weten over de twintiger en zijn vrachtwagen, die hij ‘de Polar Express’ noemde.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mo Robinson, 25 jaar, is afkomstig uit het Noord-Ierse Graafschap Armagh. Zijn vriendin is volgens Daily Mail een kapster, die naar verluidt in verwachting is van een tweeling. Hij woont volgens de Britse krant in een huis van ongeveer 300.000 pond in de buurt van het dorpje Gilford. Hij ging naar school in het South Regional College in Portadown, een stad met 22.000 inwoners op 38 kilometer van Belfast.

De twintiger zou al minstens vijf jaar met een vrachtwagen doorheen Europa rijden. Volgens The Times werkte Robinson tot vorig jaar voor het transportbedrijf PCT International. Maar vorig jaar zou hij op zichzelf begonnen zijn.

Polar Express

Zijn Facebookprofiel staat vol met foto’s van een Scania-trekker, die alvast dezelfde lijkt als die waarmee hij gisteren de koelcontainer meesleepte. Hij noemde zijn vrachtwagen op sociale media trots ‘de Polar Express’. Een bijnaam met een lugubere connotatie, nu Britse media schrijven dat de Chinese slachtoffers die hij vervoerde mogelijk om het leven kwamen door bevriezing - al is daarover nog geen zekerheid. De twintiger zou volgens zijn vrienden nog net de hulpdiensten verwittigd hebben na zijn macabere ontdekking, en viel daarna flauw. Dat beweert een ooggetuige althans. 

Op sociale media post hij regelmatig foto's van de rode Scania-trekker, die hij trots de 'Polar Express' noemt.
RV Op sociale media post hij regelmatig foto's van de rode Scania-trekker, die hij trots de 'Polar Express' noemt.

Of de 25-jarige bestuurder op de hoogte was van de inzittenden, is niet duidelijk. Mogelijk huurde de chauffeur de trekker. Die werd op 19 juni 2017 in Bulgarije door een onbekende Ierse vrouw geregistreerd. De truck, met Bulgaarse nummerplaten, zou daags erna al het land verlaten hebben. Bulgaarse officials bevestigen dat bedrijven zich vaak in het land registreren om te kunnen genieten van de gunstige fiscaliteit.

Amateurvoetbalclub

De ouders van Mo Robinson wonen in het dorp Laurelvale. Volgens de Belfast Telegraph verzamelde de Britse pers voor hun deur, maar ze waren niet thuis. Volgens buren zouden ze naar Engeland gevlogen zijn om hun zoon bij te staan, en op verzoek van de politie. 

Mark Robinson, vader van Mo, is manager bij de amateurvoetbalclub Laurelvale FC. Buren van de ouders zijn “verrast”. De familie heeft aanzien en de 25-jarige vrachtwagenbestuurder bezocht om de paar weken zijn ouders.
37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Henri Eerens

  Schande wat er nu gebeurt, laat die familie gerust en stop met daarover te schrijven tot na het proces.

 • johan fransaert

  het is niet omdat je een trailer ophaalt dat ook weet wat er in steekt plus het feit dat die dingen meestal verzegeld zijn.

 • Betty Dams

  Je hoort nergens dat die Chinezen de wet wilden overtreden door illegaal de UK binnen te komen. Ze waren beter thuis gebleven, of op een legale manier geëmigreerd.

 • Ann Verschueren

  Wat ik uit het weinige nieuws begrijp is dat de bewuste oplegger door een andere truck en chauffeur naar Zeebrugge werd gebracht. Waar en wie is die chauffeur???

 • Tina Colpaert

  ik denk dat die gast daar niks mee te maken heeft want iedereen weet toch dat je op -25gr niet lang overleefd en lucht op geraakt!