Dit koppel kreeg te horen dat hun ongeboren baby geen hersenen had. Ze besloten haar toch te voldragen met een hele mooie reden

Facebook
Het leven van Keri en Royce Young uit het Amerikaanse Oklahoma stortte twee maanden geleden in, toen ze bij de gynaecoloog te horen kregen dat er iets heel erg mis was met hun ongeboren dochtertje. Het meisje bleek geen hersenen te hebben en was niet levensvatbaar. Maar mama Keri besloot om het kindje toch te voldragen. Met een hele mooie reden.

Royce postte op 18 februari een foto van zijn vrouw op Facebook en deed daarbij hun verhaal. Over het moment dat ze het vreselijke nieuws kregen. "Het duurde letterlijk 30 seconden voor Keri door haar tranen heen opkeek en zei: 'Als ik haar draag tot de geboorte, kunnen we dan haar organen doneren?' De dokter legde zijn hand op haar schouder en zei: 'Oh lieverd, dat is erg moedig van je', alsof hij niet geloofde dat we het ook echt zouden doen. Hij was mis." (lees hieronder verder)

Royce Young

The other night, before I left for New Orleans, I was watching my beautiful wife sleep peacefully on the couch. I looked at her laying there, her belly big with our daughter kicking away, a daughter...

"Daar stond ik dan, met een gebroken hart. Maar meteen herpakte ik me en had ik alleen maar bewondering voor mijn vrouw. Ze was als een superheld. Op letterlijk het ergste moment van haar leven duurde het minder dan een minuut voor ze aan iemand anders dacht en hoe ze anderen kon helpen", gaat hij verder. "Ik had tijdens onze relatie - die al 15 jaar duurt - al verscheidene keren beseft dat ik met een heel bijzondere vrouw getrouwd was, maar dit sloeg alles."

Kwaaltjes
De zwangerschap was niet gemakkelijk. Want hoewel ze alle kwaaltjes had en haar kindje in zich voelde, werd ze er ook elke keer aan herinnerd dat de baby het niet zou halen. "Het licht aan het einde van de negen maanden lange tunnel zou snel duisternis worden en ze zou niets in de plaats krijgen voor alles wat ze had moeten doorstaan. Geen mooi, zacht, lief baby'tje om vast te houden en te knuffelen." (lees hieronder verder)

De buik van Keri (links) was extra groot. Baby's oefenen slikken en plassen in de buik, maar dat kunnen ze alleen maar omdat ze hersenen hebben. Het dochtertje van Keri deed dat niet en daarom hield ze extra veel vocht op.
Facebook De buik van Keri (links) was extra groot. Baby's oefenen slikken en plassen in de buik, maar dat kunnen ze alleen maar omdat ze hersenen hebben. Het dochtertje van Keri deed dat niet en daarom hield ze extra veel vocht op.

Maar dat hun meisje iemand anders kon helpen, was voor de ouders wel een troost. "Er is nu ergens een familie die ongelukkig is en op een mirakel hoopt zodat hun kind kan blijven leven en ons dochtertje kan dat mirakel zijn", aldus Royce. 65.000 mensen betuigden intussen hun medeleven met het verhaal op Facebook en het beeld van Keri werd bijna 24.000 keer gedeeld. (lees hieronder verder)

Facebook

Deze maand was het dan zo ver en werd de kleine Eva geboren: op 17 april. Kort na de geboorte moest het koppel al afscheid nemen. "We hebben gisteren zowel hallo als vaarwel gezegd aan onze lieve Eva. Ze was zo perfect op haar eigen manier", aldus Keri op Facebook. Ook Royce deelde een beeld van zichzelf met zijn kleine meid, met ongeveer dezelfde tekst. (lees hieronder verder)

Facebook

"Veel mensen zeggen dat ze niets zouden veranderen als ze door een moeilijke periode in hun leven zijn gegaan, maar bij ons is dat niet zo", aldus nog Royce. "Ik wou dat het anders kon. Ik wou dat mijn dochter perfect was. Ik wou dat ze een kaarsje kon uitblazen op haar eerste verjaardag. Ik wou dat ze haar hoofd kon stoten aan de salontafel wanneer ze leerde stappen. Ik wou dat ze een hoge telefoonrekening kon krijgen van de berichtjes die ze naar jongens stuurde. En ik wou dat ik haar naar het altaar had kunnen wandelen. Maar het is niet zo. Dit is onze realiteit en er is niets aan te doen."
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cinneke Cinneke

  Zoveel respect, met tranen jullie verhaal gelezen. Veel sterkte en mag jullue sterretje altijd schijnen xx

 • Ronald Robijns

  Ai joke wat erg voor jou dat je dit niet snapt. Ik heb enorm veel respect voor deze mensen ik heb zelf 2kindjes en het geluk gehad dat wij niet met zo een moeilijke beslissing zijn geconfronteerd. Dit zijn helden.

 • st cl

  michael jackson : royce is een publiek figuur. die zou dit niet geheim kunnen houden. dus niet voor de likes nee, wat een harteloze reactie

 • Simon De Smet

  De beste reactie die je hierop kan hebben

 • dummie dum

  Mooi, zou ik ook doen. Als je toch weet dat je kindje niet kan overleven, maar wel nog andere kindjes kan redden. Dan heeft het o zo kort leventje toch nog zin gehad. Al hoop ik dat ik het nooit moet meemaken.