Dit klopt wél: Tiffany Trump bevestigt liefde van haar vader voor McDonald's

Tiffany Trump.
Photo News Tiffany Trump.
In het felbesproken boek van Michael Wolff over het Witte Huis staat alvast één waarheid die het Trumpkamp niet meteen lijkt af te doen als "fake news": Donald Trump is écht verzot op McDonald's. Zijn dochter Tiffany bevestigde dat grappend in Los Angeles aan tmz.com.

Journalist Michael Wolff schrijft in het boek Fire and fury: Inside the Trump White House dat Trump al eens graag een cheeseburger van McDonald's in zijn bed verorbert. Trump is daar verzot op omdat hij volgens Wolff een heilige schrik heeft om vergiftigd te worden en dat hij de vooraf geprepareerde fastfood van McDonald's als veilig beschouwt. Toen hij eind mei 2016 de Republikeinse nominatie in de wacht sleepte, zette Donald Trump zelf een foto op Instagram waarop hij zijn overwinning met een Mac-maaltijd vierde.

Celebrating 1237! #Trump2016

Een foto die is geplaatst door null (@realdonaldtrump) op

Trumps dochter Tiffany kreeg vrijdag in de straten van Los Angeles een microfoon van showbizzsite TMZ voor de neus geduwd en werd gevraagd naar hoe het zit met haar vader en McDonald's. "Dat is wat hij doet, hij is dol op McDonald's", antwoordde Tiffany, terwijl ze in haar auto stapte. De reporter vroeg of het klopte dat hij dat ook elke avond in bed eet. "Hij zou wel willen", lachte Tiffany.

REUTERS

Het is natuurlijk maar een anekdote in het boek, waar Donald Trump het vermoedelijk zelf niet zo erg moeilijk mee heeft. Maar Wolff schrijft ook dat de schatrijke zakenman eigenlijk helemaal niet president wou worden, dat hij totaal verrast was dat hij won, en dat Melania Trump zelfs in huilen uitbarstte. Verder zegt Wolff dat Ivanka de eerste vrouwelijke president van de VS wil worden. Trumps voormalige adviseur Steve Bannon komt ook aan het woord in het boek. Bannon geeft Donald Trump Jr. een veeg uit de pan, maar heeft zich daar inmiddels al publiekelijk verontschuldigd. De man achter de rechtse site Breitbart News sprak zelf opnieuw zijn "onwrikbare steun" voor Trump uit.

The Donald beweert van zijn kant dat het boek van Wolff vol leugens staat en noemt de schrijver een "complete loser". Over Bannon zei Trump: "Toen hij ontslagen werd, verloor hij niet enkel zijn job maar ook zijn verstand."

REUTERS11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Bij Obama was dat net "speciaal" omdat die anders wél gezond en gevarieerd at! En over de eetgewoontes van de Obama's en Michelles moestuin werd toch ook geschreven, waarom zou men dan niet mogen schrijven over Trumps voorliefde voor McDonald's ?

 • Jean West

  Obama ging toch ook junk food eten en dat kwam dan in het nieuws en dat vond de pers toch zo speciaal.

 • Carl Op de Beeck

  Een man zonder smaak.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  Typische strategie van de valse berichtgeving waarbij onbenullige waarheden dienen als rookgordijn. Daaraan koppelt men dan de meest waanzinnige verzinsels die je maar kan bedenken. Hoofdzaak daarbij is niet zozeer waarheid of leugen maar de beschadiging van een persoon. Deze strategie wordt ook niet ontkend door de bedenkers van het systeem dat weet ondertussen iedereen.

 • Pascal De Groote

  John. Klopt laat die mens nu toch eens eten wat hij wil. Die is van een andere, oudere generatie. Wees blij dat het geen hutsepot is of hoofdvlees of ingewanden. Die voelt zich jong en hip plus het is een Amerikaans product. Ze zijn gewoon allemaal jaloers dat die geen zo'n jeugdige opa hebben. Als onze koning/in elke dag chocolade eet moet dat ook dan zo in lang en breed in het nieuws uitgesmeerd worden.