Dit is luxeprostituee van ontslagnemende gouverneur

De identiteit is bekend van de call girl met wie voormalig New Yorks gouverneur Eliot Spitzer de lakens deelde in ruil voor duizenden dollars. Het is een 22-jarige schone uit een gebroken gezin die een muziekcarrière ambieert. Spitzer nam ontslag als gouverneur toen uitkwam dat hij verwikkeld was in een seksschandaal.

Ashley Alexandra Dupre
De echte naam van de luxeprostituee - bekend als "Kristen" in gerechtsdocumenten - is volgens The New York Times Ashley Alexandra Dupre. Een advocaat uit New York bevestigde haar raadsman te zijn, zonder verdere commentaar.

2800 euro voor date
Volgens het Amerikaanse gerecht zou Spitzer op 13 februari een afspraakje gehad hebben met Dupre en haar daarvoor zo'n 2800 euro betaald hebben. "Ik wil niet afgeschilderd worden als een monster", verklaarde het luxehoertje aan de Times. "Het is een complexe zaak en een moeilijke tijd voor mij."

Luxe-appartement van 2250 euro
Dupre maakt zich zorgen over de dure huur van haar Manhattan-appartement op het negende van de luxueuze, gloednieuwe wolkenkrabber The Chelsea Land. Een studiootje kost daar al gauw 2250 euro per maand.

Drugs
Haar jeugd was niet zo rooskleurig. "Ik zat aan de grond, was eenzaam, dakloos zelfs en gebruikte drugs. Maar ik zit nu in New York, op eigen kracht, voor mijn muziek." Dat schrijft ze op haar website op MySpace. Sinds haar affaire met ex-gouverneur Spitzer bekend werd, kreeg Dupre op MySpace bakken kritiek over haar heen van duizenden bezoekers. (jv)

Ashley Alexandra Dupre, de luxeprostituee van de voormalige gouverneur van New York.
Ashley Alexandra Dupre, de luxeprostituee van de voormalige gouverneur van New York.
Gouverneur Spitzer stapte gisteren op.
Gouverneur Spitzer stapte gisteren op.