Dit is het woord van het jaar. En het is geen 'fake news'

Donald Trump neemt de woorden 'fake news' maar al te graag in de mond om de media te bekritiseren.
REUTERS Donald Trump neemt de woorden 'fake news' maar al te graag in de mond om de media te bekritiseren.
'Fake news', de favoriete uitdrukking van de Amerikaanse president Donald Trump, is door de Britse uitgever van woordenboeken Collins uitgeroepen tot woord van het jaar. Dat meldt de uitgever op zijn website.

Het gebruik van de term fake news (nepnieuws) zou 365 procent meer gebruikt zijn geweest in de afgelopen twaalf maanden. Onder fake news wordt meestal onjuiste, vaak sensationele informatie bedoeld die onder de noemer nieuws wordt verspreid.

Omdat het woord bovenaan het lijstje van de meest gebruikte woorden staat, zal Collins het opnemen in zijn editie van volgend jaar.

De term fake news is onlosmakelijk verbonden met Trump, die het herhaaldelijk gebruikt om media te bekritiseren via Twitter als het volgens hem om onnauwkeurige berichtgeving gaat.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Matthys

  De Oranje God is geweldig, moge Europa baden in zijn welvarende gloed.

 • Diane Bernaerts

  "Fake news" en "alternative facts": daar heeft Trump inderdaad het monopolie op.

 • frans Venloo

  Normaal dat er veel face nieuws verspreid wordt , het doet de kranten beter verkopen en vergeet toch niet dat ook daar supsidies gegeven werden en ze hun vroegere broodheren nog willen plezieren . Dus maar op Truimp schieten men weet nooit wat het nog kan opbrengen nadien .

 • luc baken

  trump is de beste president ooit

 • Bruno Desmaele

  Mijn vader en grootvader hebben mij ooit geleerd : manneke, nooit geloven wat er in de gazet staat. Eindelijk iemand die dat ook met recht en rede verkondigt met de nodige authoriteit.