Dit is het meisje voor wie de schutter in Italië wellicht wraak wou nemen

De 18-jarige Pamela Mastropietro verbleef in een revalidatiecentrum voor drugsverslaafden.
Twitter De 18-jarige Pamela Mastropietro verbleef in een revalidatiecentrum voor drugsverslaafden.
In de Italiaanse stad Macerata heeft een man deze middag voetgangers onder vuur genomen. Hij had het gemunt op Afrikaanse migranten. Volgens Italiaanse media wou de dader, de 28-jarige Luca Traini, wraak nemen voor de moord op de 18-jarige Pamela Mastropietro.

Het lichaam van Pamela Mastropietro is deze week op gruwelijke wijze ontdekt. De jonge vrouw was in stukken gesneden. Haar lichaamsdelen waren in twee reiskoffers gestopt die gewoon langs de kant van de weg stonden.

De jonge vrouw verbleef sinds oktober in een revalidatiecentrum voor drugsverslaafden. Afgelopen maandag is ze rond 14.30 uur weggelopen uit de instelling. Ze heeft haar gsm en portefeuille achtergelaten. 

Bewakingsbeelden hebben de onderzoekers snel naar de 29-jarige Nigeriaanse drugsdealer Innocent Oseghale geleid. Samen met het slachtoffer is hij te zien op camerabeelden van de apotheker waar ze samen een spuit hebben gekocht. Oseghale is de laatste persoon die Pamela Mastropietro levend heeft gezien.

Bebloede kledingstukken

Oseghale - die met een verlopen verblijfsvergunning in Italië woont - is deze week opgepakt, maar hij ontkent ook maar iets te maken hebben met haar dood. Volgens hem is Maestropietro door iemand anders vermoord. Nochtans hebben forensische onderzoekers in zijn woonplaats sporen en bebloede kledingstukken van Mastropietro gevonden. Bovendien hebben ze bewijs dat hij kort voor zijn arrestatie zijn appartement heeft gekuist met bleekwater. Een signaal voor onderzoekers dat hij mogelijk bloed heeft willen verwijderen. Hij is ook de enige verdachte op dit moment.

Uit de autopsie blijkt dat Mastropietro niet seksueel misbruikt is. Wel had de jonge vrouw vermoedelijk drugs genomen. De onderzoekers zijn nog niet zeker over de aanleiding van haar dood. Is de jonge vrouw omgekomen door een overdosis drugs, waarna Oseghale haar in stukken heeft gesneden? Of gaat het om een uit de hand gelopen ruzie tussen de twee? 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niko Karavas

  Het wordt toch stilaan tijd dat de linkse politici die al die wilden binnenhalen voor een volkstribunaal komen.

 • Kahraman Degisim

  Heel erg maar ik kan begrijpen dat iemand wraak neemt als een geliefde wordt vermoord. De gevaren, en dan bedoel ik de provocateurs, moeten eruit!

 • Patrick Moorthamer

  Illegaal in het land en dan nog onder de radar blijven met het drugsdealen en nu nog een onschuldig meisje vermoorden, wat een crapul en dat komt hier het mooie weer uithangen, goed bezig heren politici!

 • paul van de velde

  Die heeft het al begrepen dat hij de problemen beter zelf op lost met die criminelen migranten. De overheid voer ze alleen maar in

 • guido vermeyen

  Er lopen er hier ook veel rond, schijnhuwelijk, scheiden en dan Leefgeld en een appartement van OCMW...Daaraan zie je er is geld genoeg, maar het geraakt in verkeerde handen....en OCMW is onnozel genoeg daar in te lopen. En de groenen en sp.a zijn te idioot en naïef om dat door te hebben...