Dit is de horrorvlucht die niemand wil meemaken

kos
Net voor het taxiën kreeg Karen Momsen-Evers een verschrikkelijk berichtje. Haar man liet in een sms weten dat hij zelfmoord zou plegen. De Amerikaanse moest even naar adem happen en vroeg het boordpersoneel of ze haar echtgenoot mocht bellen. Ze wilde er alles aan doen om hem alsnog op andere gedachten te brengen. Ze werd gedwongen om haar gsm uit te schakelen. Na een vlucht van ruim twee uur met tranen in haar ogen werd ze in Milwaukee opgewacht door de politie met het verschrikkelijke nieuws dat haar man gestorven was.

Karen had er net een weekendje met vriendinnen opzitten in New Orleans toen ze op een vlucht van Southwest Airlines naar huis stapte. Plots verscheen er een sms op haar smartphone met de volgende huiveringwekkende boodschap: 'Karen, vergeef me voor wat ik ga doen, ik ga zelfmoord plegen.' De Amerikaanse was even in shock maar besefte wel dat ze nog snel moest handelen. "Een minuut lang wist ik niet wat ik moest doen. Ik panikeerde", aldus Momsen-Evers. "Ik stuurde hem een bericht terug met de booschap 'neen' en belde hem op maar de steward sloeg mijn telefoon uit m'n hand en zei dat ik mijn toestel meteen in vliegmodus moest schakelen."

Karen legde hem uit hoe ernstig de toestand was maar het boordpersoneel toonde geen begrip. "Ik kreeg te horen dat het de 'regels' waren en een stewardess wilde ook niet de piloot verwittigen. Ze zeiden dat ze niets konden doen. Ik smeekte haar nog dat iemand hem zou bellen. Ik wilde alleen maar dat iemand nog een poging zou ondernemen om hem te redden."

Het vliegtuig steeg op en voor Karen zat er niets anders op dan in tranen bang afwachten. Na 2,5 uur landde het toestel en mocht ze eindelijk naar de politie bellen. Toen ze thuis arriveerde, werd ze opgewacht door agenten die haar het trieste nieuws meldde. Intussen wordt ze verscheurd door schuldgevoelens. "Ik ga naar bed met de vraag wat ik meer had kunnen doen om hem te redden. "We willen niet dieper ingaan op de details van deze zaak maar Southwest drukt haar medeleven uit met mevrouw Evers. Onze stewards zijn verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de veiligheidsprocedures tijdens het opstijgen en landen en dat met meer dan honderd passagiers aan boord", aldus een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij die stelt dat de piloten niet op de hoogte gebracht werden. "De stewards worden opgeleid om de piloten in geval van nood te verwittigen. Dat is hier niet gebeurd. Nogmaals, willen we ons medeleven betuigen met mevrouw Evers en haar familie die nu moelijke tijden doormaken."


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan bij ons terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op deze website.

Karen Momsen-Evers met haar echtgenoot in betere tijden.
Facebook Karen Momsen-Evers met haar echtgenoot in betere tijden.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels