Dit hunky model poseerde graag als badboy, maar het lijkt erop dat hij iets te veel opgegaan is in die rol

David Beyers.
Instagram David Beyers.
Een fitnessmodel dat zichzelf graag op de gevoelige plaat liet vastleggen als badboy, zou zijn imago wel eens iets te ver doorgetrokken kunnen hebben. David Beyers (34) werd woensdag opgepakt door de Amerikaanse politie na een heuse klopjacht die door verscheidene staten leidde.

De aanklacht was niet min: de man uit Solana Beach in Californië wordt ervan verdacht een hele reeks banken en winkels aan tankstations overvallen te hebben in Greenwich, Connecticut. De politie joeg hem achterna op zijn vlucht, die dwars door de Verenigde Staten ging: van New York door Pennsylvania tot in Arizona.

Fotograaf Michael Stokes uit Californië maakte een hele fotoreeks met Beyers. Daarop is het stevig getatoeëerde model te zien op stoere foto's, onder meer op een motor, in de boksring en in Indiana Jones-outfit. Stokes kan amper geloven dat Beyers - die volgens hem ook mede-eigenaar was van een fitnessclub en sporters coachte - in de cel zit. "Ik ben in shock", doet hij zijn verhaal. "David stuurde me dinsdag nog een bericht om te melden dat hij naar New York verhuisde en er zou intrekken bij zijn vriendin. Hij zei dat het leven mooi was en dat hij gelukkig was." (lees hieronder verder)

David Byers

1,789 Likes, 31 Comments - Michael Stokes (@stokes_photo) on Instagram: "David Byers"

It's David's day today

1,818 Likes, 32 Comments - Michael Stokes (@stokes_photo) on Instagram: "It's David's day today"

Tijdens fotoshoots spelen ze altijd het badboy-imago van Beyers uit, zegt hij. "Dat was zijn ding", aldus Stokes. "Het verbaast me dat hij dat in het echt ook zou zijn. Hij kreeg een goede opvoeding en was altijd beleefd en respectvol tegenover mij. Hij kon wel een beetje ongewoon uit de hoek komen, maar een bank overvallen? Dat lijkt me niets voor hem." (lees hieronder verder)

No caption necessary.

3,169 Likes, 167 Comments - Michael Stokes (@stokes_photo) on Instagram: "No caption necessary."

Another version - David Byers

2,316 Likes, 149 Comments - Michael Stokes (@stokes_photo) on Instagram: "Another version - David Byers"

Beyers - die onder meer al op de cover stond van drie romantische boeken - had volgens de politie een pistool in de band van zijn broek zitten toen hij werd opgepakt. Hij zou geen verzet hebben geboden. Hij zou nu naar Connecticut gebracht worden om terecht te staan. Hij wordt onder meer beschuldigd van gewapende overval met gewonden en diefstal. De borg is vastgelegd op 182.000 euro.

More of David Byers

1,738 Likes, 23 Comments - Michael Stokes (@stokes_photo) on Instagram: "More of David Byers"