Dit hartverscheurende gebaar van agent gaat de wereld rond

reddit
Het is een mooie foto in een dramatisch decor. Een agent neemt een meisje op zijn arm om haar af te leiden. Op de achtergrond ligt het wrak van de gezinswagen waarin de papa van de kleuter overleed na een tragisch ongeval. Een hartverscheurend tafereel in Brighton in de Amerikaanse staat Colorado.

De foto werd afgelopen donderdagochtend genomen door Jessica Matrious en werd daarna op reddit gepost. Over de hele wereld werden mensen erdoor aangegrepen. Het is aandoenlijk wat de agent doet voor het meisje. In de auto die over de kop ging, zitten nog familieleden van haar. Een vrouw en een ander kind werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur, de papa van het meisje, overleefde de crash niet.

Klapband
De SUV zou een klapband gekregen hebben waardoor de bestuurder de controle over het voertuig verloor. Volgens de politie droegen de chauffeur en andere inzittenden hun gordel niet. Jessica Matrious reed achter de SUV en zag alles gebeuren. "Ze namen plots een extreem scherpe bocht naar rechts en gingen meteen een paar keer over de kop. Ik stopte en liep het veld in om te zien of ik kon helpen." Matrious verwittigde meteen de hulpdiensten. "Het is afschuwelijk zoiets te moeten meemaken, zeker omdat het had kunnen vermeden worden", zei ze, verwijzend naar het feit dat de vader zijn gordel niet omhad.

"Ik ben zelf in een gelijkaardige situatie geweest en ik weet dat wat de agent deed, het meisje enorm kan helpen", zei iemand op reddit, waar de foto viraal ging. "De ene seconde ben je gewoon een passagier in de wagen, de volgende seconde is er gebroken glas, geschreeuw, getoeter... het is verschrikkelijk."