Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

Facebook
Toen ze vorig jaar beviel van haar 20ste kind, bezwoer de Britse Susan Radford (43) dat de kleine Archie de laatste zou zijn. Niet omdat zij en haar man Noel (47) niet nog meer kinderen aankonden, maar omdat ze naar eigen zeggen “geen namen meer konden bedenken”. Noel weigerde echter om zich voor de zekerheid te laten steriliseren. En nu is baby 21 onderweg.

Susan meldde het blijde nieuws zelf. Ze postte een video op YouTube en onthulde dat het kindje een meisje wordt. Ze toonde ook een echo van de baby op Instagram met de boodschap: “We kunnen amper wachten om je in ons gezin te verwelkomen, kostbaar kleintje. #zogezegend” (lees hieronder verder)

We can't wait to welcome you into the family precious little one 💗😍if you missed the vlog yesterday head over to watch it the link is in our bio 😃#soblessed

8,447 Likes, 457 Comments - Radford Family (@theradfordfamily) on Instagram: "We can't wait to welcome you into the family precious little one 💗😍if you missed the vlog yesterday..."

De vrouw beviel in september vorig jaar nog van haar 20ste kind en verzekerde iedereen toen dat het daarbij zou blijven. “Het voelt een beetje vreemd aan om te weten dat er geen baby’s meer zullen volgen, maar het is welletjes geweest”, vertelde ze. En dat vond ook haar man: “We kunnen niet eeuwig blijven doorgaan”, reageerde die. “Het is een triest moment, maar nu kunnen we tenminste beginnen te genieten van onze kinderen.”

En die kinderen zijn Chris (28), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke en Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (8), Oscar (6), Casper (5), Hallie Alphia (3), Phoebe (2) en Archie (8 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap. Het koppel heeft ook al drie kleinkinderen, via dochter Sophie.

Bakkerij

Het hardwerkende gezin uit Morecambe bij Lancaster runt een bakkerij en is er best trots op dat het geen hulp krijgt om in zijn levensonderhoud te voorzien. Op de kinderbijslag na, die zo’n 194 euro per week bedraagt. Ze wonen in een huis met 10 slaapkamers dat ze kochten voor 275.000 euro. (lees hieronder verder)

Facebook
Facebook

Noel onderging een vasectomie toen Susan zwanger was van hun negende kind, maar hij liet dat ongedaan maken toen het koppel tot de conclusie kwam dat het nog meer kinderen wilde. “Het ongedaan laten maken is erger dan de oorspronkelijke procedure. Dat wil ik niet meer laten doen. We vinden er wel iets op”, verklaarde hij.

Adoptie

Susan en Noel werden zelf allebei afgestaan voor adoptie toen ze geboren werden. Ze leerden elkaar kennen toen Susan 7 jaar was en bleken een eerste keer zwanger toen Susan 14 geworden was. Hoewel ze nog erg jong was, wilde Susan het kind graag houden. Vier jaar later trouwde het koppel en volgden de andere kinderen. “We wilden er eigenlijk een stuk of drie, maar vonden ze zo leuk dat we nog wat doorgingen. Het is verslavend. We vinden het heerlijk.”

Dat het bij 21 kinderen zal blijven, is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat ik met een even getal kan stoppen”, zei ze na de bevalling van haar 20ste kind. Susan beseft wel dat het risico steeds groter wordt naarmate ze veroudert. Ze liet zich tijdens haar vorige zwangerschap al ontvallen dat de vermoeidheid bijvoorbeeld al veel erger was dan bij eerdere zwangerschappen.

Facebook

Susan bij een van haar vorige zwangerschappen.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JOSEE GHYSELINCK

  Als die ouders en kinderen gelukkig zijn! Wij oordelen toch zo vlug. Een gezin met 1 kind kan ook mis zijn. Ik was vandaag op een begrafenis van geliefde vader.Een mooie zin blijft me bij:het is niet moeilijk om vader te worden maar wel om een goede vader te zijn.

 • MYRTHE PASS

  MARGINAAL! Ze is dus voor de 22ste maal zwanger en haar dochter van 24 heeft ook al drie kinderen. Ze is dus in de voetsporen van haar moeder getreden en ook vroeg begonnen. Ze zal alvast geen hoge studies gedaan hebben. De ouders wilden stoppen om met hun kinderen bezig te zijn. Dit zal al voor veel van hun kinderen te laat zijn. Ze zullen een tekort aan liefde van hun eigen ouders gehad hebben.

 • Lia Schuijt

  Onverantwoord in deze tijd. Maar hoe ze dat met 294 euro per week kindergeld doet. Ze zou naar hier moeten komen kon ze rentenieren van het kindergeld. 2 is genoeg

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  En weten ze ondertussen al hoe de vork aan de steel zit of geloven ze nog altijd dat de kindjes uit de bloemkolen komen ?

 • Gert Maes

  Mevrouw is verslaafd aan de zwangerschapshormonen. Dit is een ziekte en heeft niets met liefde voor een kind te maken. Een kind wordt geboren, het volgende is onderweg en de rest van de kroost mag de broers en zussen opvoeden.