Dit droevige briefje naar de kerstman gaat viraal: kindje van 10 vraagt “gelukkiger leven” voor Kerstmis

.
Facebook .
Net zoals kinderen bij ons brieven schrijven naar Sinterklaas schrijven kinderen in de Verenigde Staten brieven naar de kerstman. De meesten vragen speelgoed, maar dit kindje had een heel andere vraag: hij vroeg de kerstman om een “gelukkiger leven”.

Jay Bank, gemeenteraadslid van New Orleans, zette eerder deze week een briefje online van een anonieme leerling. Voor een project voor kansarme kinderen moesten scholieren een wenslijst invullen met hun favoriete cadeaus. Maar terwijl de meeste schoolkinderen een nieuwe fiets, een Xbox of een Playstation vroegen, vulde één kind op de wenslijst “nieuwe schoenen en een gelukkiger leven” in. Wie het jongetje is en of zijn ouders hem hielpen met het briefje, is onduidelijk.

“Dit moet een van de meest frustrerende dingen zijn die ik ooit heb gezien”, schreef gemeenteraadslid Banks op Facebook. “Een kind uit het vierde leerjaar krijgt de kans om alles te vragen voor Kerstmis, maar dan vraagt hij dit. Dat is gewoon hartverscheurend.”

“Wat maakt dit kind door en hoeveel andere kinderen maken hetzelfde door?” vraagt Banks zich af. “Ik sta perplex en ik weet niet wat ik moet doen.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arthur Houben

  Wie wil nu geen gelukkiger leven? Bijvoorbeeld je rusthuis kunnen betalen na een leven lang uitgeperst te zijn door belastingen en dan met een aalmoes worden afgescheept? Een kinderhand is snel gevuld? Blijkbaar niet meer hé mijn kleinkinderen zijn dolgelukkig met 1 gezelschapsspelletje...ligt misschien aan het warme nest en dat maak je als ouders zelf...

 • Cyrano de Bergerac

  Die formuliertjes worden ingevuld door de klastitularis, sukkels... de "home room teacher"! Natuurlijk kennen 9-jarigen hun schoenmaat niet. Maar een jochie van 9 kan best al grote voeten hebben, ook al is hij niet gelukkig. Alles is goed om de waarheid van het bestaan van arme mensen te betwijfelen, lijkt het wel...

 • Marinus Morsink

  Daar zal wel een of andere belang hebbende organisatie achter zitten , zeker geen kinderhandschrift .

 • Dinja Franquet

  Kan misschien wel Peter... maar mijn zoon van 10 heeft schoenmaat 41 en mijn oudste zoon van 14 heeft 47,5... dus aan de schoenmaten kan je dat niet zien :-) Wel een redelijk volwassen geschrift misschien. Maar als het echt van een kind is is dat toch heel erg.

 • Peter Buyck

  Dit lijkt me geen kindergeschrift. Dit lijkt me trouwens erg onrelevant voor 'kerstman': waarom moet de kerstman de schoenmaat en kledingmaten kennen? Welk kind kent dit van zijn eigen? 4th grade is toch zowat 9 tot 10 jaar? Zo'n kind met volwassen voeten... (men's 7)