Dit 2-jarig jongetje werd op straat achtergelaten, ouders dachten dat hij heks was

facebook
Een Nigeriaans jongetje van 2 jaar oud werd door zijn ouders in de steek gelaten. Zij dachten dat hij een "heks"was. Een Deense hulpverlener vond de jongen enkele weken geleden compleet uitgehongerd en met een buikje vol wormen. Hij leefde al acht maanden op straat.

"Deze foto laat zien waarom ik in Nigeria ben." Dat zegt de Deense hulpverlener Anja Ringgren Loven. Ze kwam Hope - zo noemde ze hem - tegen op straat. Het jongetje doolde gedesorienteerd rond. Loven knielde bij hem neer en gaf hem wat te drinken en te eten. Daarna wikkelde ze de kleuter in een dekentje en bracht hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Daar kreeg hij de nodige medicijnen tegen de wormen in zijn buik. Er waren ook bloedtransfusies nodig omdat hij een tekort had aan rode bloedcellen. Loven redde de jongen van de dood, want zonder haar hulp had hij dit nooit overleefd.

Duizenden kinderen
Hope is ondertussen aan de betere hand, zegt Anja Loven. Hij kan ondertussen zelfstandig eten en de medicijnen hebben hem sterker gemaakt.

Anja Loven woont in Afrika en is oprichtster van het African Children's Aid Education and Development Foundation, een organisatie die hulp verleent aan verwaarloosde kinderen. Ze richtte de Foundation drie jaar geleden op.

"In Nigeria worden duizenden kinderen in de steek gelaten omdat ouders denken dat ze behekst zijn. We zien hier gefolterde, bange en zelfs dode kinderen," schrijft de hulpverleenster op haar Facebookpagina. "Om dit soort praktijken te bestrijden, heb ik mijn hele hebben en houden gepakt en verkocht en ben ik drie jaar geleden van Denemarken naar hier verhuisd."

Facebook Anja Loven
Facebook Anja Loven
Facebook Anja Loven
Facebook Anja Loven
Hope is ondertussen aan de betere hand.
Facebook Anja Loven Hope is ondertussen aan de betere hand.