Disney wil Netflix beconcurreren met eigen streamingdienst

AP
Walt Disney neemt zijn organisatie op de schop om zich meer op internetstreaming en merchandising te kunnen richten. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf richt daarvoor speciaal twee nieuwe divisies op.

Kenners zien in de stap weer een nieuwe aanwijzing dat Disney serieus de strijd aan wil gaan met aanbieder van internettelevisie Netflix. In 2019 komt Disney met een eigen streamingdienst.

De reorganisatie is ook bedoeld om de studio- en televisieproductietak van 21st Century Fox een plekje te kunnen geven binnen het concern. Disney sloot daarover eind vorig jaar een deal met het bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch ter waarde van zo'n 66 miljard dollar. Die deal moet nog wel worden afgerond.

Dan zou streamingdienst Hulu, waarvan Disney door de overname meerderheidsaandeelhouder wordt, ook onder de nieuwe streamingdivisie gaan vallen. Die divisie zal overigens geleid worden door Kevin Mayer, de huidige strategiedirecteur van Disney die eerder verantwoordelijk was voor het inlijven van Pixar, Lucasfilm en Marvel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    Bestaan die nog? Ik weet niet eens wat ze voor het laatst gemaakt hebben. Was het Toy Story 7?

  • Tom De Backer

    Verdeel en heers... nog een beetje en we hebben tig abbonementen nodig om nog is iets deftig te kunnen zien. Als al de rechten verdeeld worden gaan we terug blu ray en UHD moeten kopen want dat gaat niet meer te betalen zijn