Disney boycot krant na negatieve berichtgeving, maar komt daar snel op terug

Disneyland in Anaheim.
EPA Disneyland in Anaheim.
Walt Disney Company heeft korte tijd een krant in Los Angeles geblokkeerd na artikelen die het bedrijf niet aanstonden. The Los Angeles Times plaatste kritische berichten over Disneyland, waarna de krant de mededeling kreeg dat recensenten niet meer uitgenodigd werden voor voorvertoningen van Disney-films.

De boycot leidde afgelopen weekend tot hevige kritiek op Disney. Verschillende Amerikaanse kranten dreigden met een eigen boycot en wilden helemaal geen recensies meer plaatsen van Disney-films. Dinsdag meldde Disney dat The Los Angeles Times toch niet geblokkeerd wordt. Volgens het bedrijf zijn er ‘productieve gesprekken’ geweest met de leiding van de krant.

Groepen recensenten waren de afgelopen dagen zo boos op Disney dat ze dreigden geen prijzen meer aan de filmstudio uit te reiken. In een verklaring zeiden ze dat "Disneys reactie zorgelijk is voor iedereen die gelooft in een vrije pers, zeker ook kunstenaars". Nu de boycot is opgeheven beloven de filmrecensenten wel aandacht aan Disney-films te besteden als Coco en Star Wars: The Last Jedi.

De omstreden berichten in The Los Angeles Times gingen over de moeizame relatie tussen Disney en het lokale bestuur in Anaheim waar Disneyland ligt. Het bedrijf heeft nooit om een correctie gevraagd, maar liet wel in een verklaring weten dat er niets van de artikelen klopt en dat ze niet aan "basale journalistieke standaarden" voldoen. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jimmy nuyts

    dus tegen de makers van 'dumbo' kunnen ze 1 blok vormen, maar tegen die dumbo in't witte huis kunnen of, eerder, durven ze dat niet...

  • Frank Slaets

    Het bewijs dat de media de eerste macht is