Dierenliefhebbers stellen humanitair gebaar paus niet op prijs

Paus Franciscus.
AFP Paus Franciscus.
Je zult maar plaatsvervanger van God op aarde zijn -en dus onfeilbaar- en een heerlijk humanitair gebaar stellen. Komt er toch kritiek zeker, en wel van dierenliefhebbers. 

Paus Franciscus had een 2.000-tal daklozen en vluchtelingen uitgenodigd om vandaag in Rome een circusvoorstelling bij te wonen. Daardoor zitten beide groepen toch eventjes onder tentendak, maar de organisatie PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, schouderde gisteren het geweer. "Het is mensen niet toegelaten dieren te gebruiken voor menselijke ontspanning", luidde hun elfde gebod.

Gelukkig heeft de paus niet zelf in de geldbuidel moeten tasten om de daklozen en vluchtelingen een circusvoorstelling te laten bijwonen. Het gulle gebaar kwam van Circo Medrano, dat de paus en entourage 2.100 gratis tickets had aangeboden.
Volgens PETA moet de barmhartigheid van de Heilige Stoel niet alleen de sukkelaars omvatten, maar ook de wilde dieren. 

Pijnlijk voor de paus, die in 2015 nog door de dierenvrienden werd uitgeroepen tot "persoon van het jaar".
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Uyttebroeck

  En zo zal er wel altijd iemand tegen iets zijn .Probeer eerst eens de zon voor iedereen te laten schijnen .Niet alleen voor u zelf.

 • raf janssens

  Vladimir De Leeuw ;wat een gezever alweer .er worden ook kinderen dood gereden dus maar de straten afschaffen.er verongelukken ook kinderen in huis dus schaf de huizen af.van pedofielen en andere anders denkenden (kinderhuwelijken in verwegistan)zwijgen we maar.alles start met opvoeden en waarden mee geven .maar daar word niet aan gewerkt .een school moet uw kind niet opvoeden een school moet kennis over dragen .ouders die moeten hun kinderen opvoeden maar dat word vergeten

 • Clement Asselman

  Sinds wanneer is de paus de plaatsvervanger van god op aarde? Hij is de opvolger van een volgeling van een (al of niet historische) "zoon van god". Punt uit. De buurman van de poetsvrouw van onze premier is toch ook geen plaatsvervanger van de koning?

 • karien denil

  tja, hij had het eens zelf moeten betalen….t Vaticaan failliet…stel U voor !!!! Tjonge tjonge….hoe durven die zich nog te laten zien….en dan inderdaad : n circusvoorstelling : BAH BAH BAH !!!

 • Vladimir De Leeuw

  Ik ben ook tegen het gebruik van dieren voor menselijke ontspanning. Ik eis dus dat er een wet komt die het houden van huisdieren verbiedt. Geen katten, geen hamsters, geen vissen en vooral geen honden meer. Die honden veroorzaken elk jaar een aantal gewonden en doden, waarbij er dikwijls kinderen doodgebeten worden. En dat allemaal louter voor het plezier van het houden van deze huisdieren. Dat moet gedaan zijn.

Video